ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι αισιόδοξοι και δραστήριοι κάνουν σεξ σε όλες τις ηλικίες

08 Δεκεμβρίου 2022, 18:00

images

Η ζωή δεν είναι εύκολη για κανένα και οι περίοδοι χωρίς άγχη και προβλήματα, είναι σπάνιες. Είναι επόμενο λοιπόν να δυσκολευόμαστε να παραμένουμε αισιόδοξοι και ήρεμοι, να χαιρόμαστε το γεγονός ότι ζούμε και να σχεδιάζουμε για το μέλλον μας. Όσοι όμως μπορούν και το κάνουν αυτό καθώς τα χρόνια περνούν, έχουν πολλαπλά οφέλη!

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Preventive Medicine, οι άνθρωποι που κάνουν συνεχώς νέα σχέδια για το μέλλον τους, όχι μόνο παρουσιάζουν μικρότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, αλλά ζουν και πιο ποιοτική καθημερινότητα συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών σχέσεων.

Με λίγα λόγια, όσοι καταφέρνουν να νιώθουν ευχαριστημένοι επειδή ξύπνησαν το πρωί και τους χαρίστηκε μία ακόμα ημέρα, παραβλέποντας τις δυσκολίες και τα επιμέρους προβλήματα, παρουσιάζουν λιγότερο συχνά σωματικές και ψυχικές ασθένειες και χαίρονται τη ζωή τους περισσότερο κάνοντας μεταξύ άλλων και σεξ μέχρι και την τρίτη ηλικία...

Η αισιοδοξία και η αίσθηση του σκοπού αποτελούν τα κλειδιά για μία ζωή μεγάλη και υγιή την οποία θα έχουμε χαρεί στο έπακρο. Πρόκειται ουσιαστικά για την επιβεβαίωση από την πλευρά της επιστήμης όσων μάς διδάσκει και η θρησκεία. Να μην απελπιζόμαστε, να έχουμε πίστη ότι όλα γίνονται για κάποιο σκοπό, να ζούμε χωρίς κακίες και ζήλιες, ευχαριστημένοι με όσα έχουμε, χωρίς μεγαλομανίες και εγωισμούς που μάς φθείρουν. 

Αρκεί να αγαπάμε τον εαυτό μας και τους άλλους και να νιώθουμε ευγνωμοσύνη που ζούμε και έχουμε την ευκαιρία να φτιάξουμε μία ζωή ακόμα πιο ωραία στο άμεσο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα