ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Θέλετε να ζήσετε περισσότερα χρόνια; Κάνετε συχνότερα σεξ

17 Αυγούστου 2023, 18:00

images

Η ανοσοσφαιρίνη Α είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού σε περίπτωση εισβολής ιών και οι συχνές ερωτικές επαφές (1-2 φορές την εβδομάδα) αυξάνουν τα επίπεδά της, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο Wilkes με επικεφαλής τον ψυχολόγο Δρ Carl Charnetski .

Η έρευνα διεξήχθη σε 111 φοιτητές του Πανεπιστημίου Wilkes και βάσει των ευρημάτων όσοι έκαναν σεξ 1-2 την εβδομάδα είχαν και κατά 30% υψηλότερα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α στο αίμα τους. Οι άνδρες και οι γυναίκες με τη μεγαλύτερη συχνότητα οργασμών εκτιμάται ότι μπορεί να «κερδίσουν» ακόμη και 3-8 χρόνια ζωής, ενώ σύμφωνα με μελέτες ο κίνδυνος θνησιμότητας είναι έως και 50% χαμηλότερος σε όσους έχουν αυξημένη συχνότητα σεξουαλικής ευχαρίστησης σε σύγκριση με εκείνους που έχουν λιγότερους οργασμούς.

Τα ευρήματα αυτά επιβεβαιώνονται και από άλλη μελέτη στη Σουηδία, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αυξημένη συχνότητα των ερωτικών επαφών (3 φορές την εβδομάδα και άνω) συσχετιζόταν με μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης σε σύγκριση με όσους είχαν λιγότερες επαφές (λιγότερες από 2 την εβδομάδα).



Σχετικά Άρθρα