ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μπορούμε να κάνουμε σεξ με ίωση αλλά τι γίνεται με τον σύντροφο;

27 Μαρτίου 2020, 18:05

images

Ένα ελαφρό κρυολόγημα δεν εμποδίζει τους περισσότερους να θέλουν και να μπορούν αν κάνουν σεξ, ειδικά με τους περιορισμούς στις εξόδους που μας έχουν επιβληθεί λόγω πανδημίας. Αλλά θα πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψη ότι ενδέχεται να κολλήσει ο σύντροφός μας.

Βέβαια η μετάδοση της ίωσης δεν μπορεί να γίνει μέσω των γεννητικών οργάνων. Αλλά σίγουρα γίνεται με τα φιλιά και την εγγύτητα των προσώπων όταν σταγονίδια από το σάλιο ή άλλες εκκρίσεις του ασθενούς, περάσουν στον υγιή.

Από την άλλη πλευρά, ο ιός του απλού κρυολογήματος, της γρίπης ή ακόμα και του κορωνοϊού ζει στα χέρια μας, στα σεντόνια, στα μαξιλάρια και γενικά σε ό,τι αγγίζουμε και σε ό,τι βρίσκεται κοντά μας. Αν λοιπόν κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι, ακόμα και χωρίς σεξ, το πιθανότερο είναι ότι ο ένας θα κολλήσει τον άλλο.

Κι αν δεν τίθεται ζήτημα για κορωνοϊό, επειδή πχ είμαστε πολλές μέρες σε καραντίνα, ίσως και να μην παίζει κανένα ρόλο αν θα κάνουμε σεξ ή όχι. 

Άλλωστε, αν υπάρχει η οποιαδήποτε υποψία για κάτι σοβαρό, πρέπει να απομονωνόμαστε σε ξεχωριστό δωμάτιο και να τηρούμε συνεχώς απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου επί τουλάχιστον μία εβδομάδα, και να μην χρησιμοποιούμε καν την ίδια τουαλέτα με τον σύντροφό μας, αν θέλουμε να τον προφυλάξουμε. 

Ο ύπνος στο ίδιο κρεβάτι από μόνος του είναι παράγοντας μετάδοσης οποιασδήποτε ίωσης και το σεξ δεν μπορεί να κάνει μεγαλύτερο κακό από αυτό, πόσο μάλλον αν αποφύγουμε τα φιλιά και τις στάσεις πρόσωπο με πρόσωπο.

ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΠΟΥ

Σχετικά Άρθρα