ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μία συμβουλή σεξολόγου για να έρθετε και πάλι κοντά...

24 Αυγούστου 2023, 18:00

images

Η βασική συμβουλή του Δρ McCarthy στα ζευγάρια που έχουν βάλει το σεξ σε δεύτερη μοίρα, είναι να αποδεχτούν και να ξεπεράσουν τον πόνο, τις αλληλοκατηγορίες και τον θυμό!

Όλα τα παραπάνω αρνητικά πρέπει, κατά τον ειδικό, να αντικατασταθούν με την οικειότητα, την αμοιβαία ευχαρίστηση και τον ερωτισμό ως μια κοινή προσπάθεια των δύο συντρόφων να θυμηθούν την εποχή που ήταν ευτυχισμένοι και απολάμβαναν το σεξ.

Αν δεν επιθυμείτε ή δεν μπορείτε να απευθυνθείτε σε ειδικό σεξολόγο, προσπαθήστε να επαναπροσδιορίσετε το σεξ και τι επιθυμείτε μέσα από αυτό. Για τους περισσότερους ανθρώπους και ιδίως τους άνδρες, το σεξ ταυτίζεται με τη συνουσία. Όταν το δίλημμα είναι «συνουσία ή τίποτα», τότε μάλλον δεν θα συμβεί τίποτα καλό...

Αντιθέτως, τα πέντε είδη αγγίγματος μπορούν να οδηγήσουν σε καλά αποτελέσματα. Αυτά είναι: Το στοργικό, το αισθησιακό, το ερωτικό, το παιχνιδιάρικο και το σεξουαλικό. Μπορεί να ανταλλάσσετε χάδια και αγκαλιές, αλλά αυτές οι ενδείξεις τρυφερότητας ωστόσο, δεν θα αναζωπυρώσουν το πάθος, εξηγεί ο καθηγητής. Αντιθέτως, τα αισθησιακά, παιχνιδιάρικα και ερωτικά σενάρια είναι στοιχεία της σεξουαλικής έκφρασης που θα σας επανασυνδέσουν σεξουαλικά. 

Όπως εξηγεί «η συνουσία είναι μια φυσική συνέχεια της διαδικασίας ευχαρίστησης-ερωτισμού, όχι μια δοκιμασία επιδόσεων. Ιδανικά, για τις περισσότερες σεξουαλικές εμπειρίες, η συνήθης ροή ξεκινά από την άνεση και περνά στην ευχαρίστηση, στη διέγερση, στον ερωτισμό φτάνοντας στη σεξουαλική επαφή και καταλήγοντας στον οργασμό».

«Να θυμάστε ότι η ουσία της σεξουαλικότητας είναι η προσφορά και αποδοχή ευχαρίστησης, όχι ένα τεστ σεξουαλικών επιδόσεων», καταλήγει ο Δρ McCarthy.

Σχετικά Άρθρα