ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μειωμένη επιθυμία για σεξ και συνεχής κόπωση; Κάντε ένα τεστ

12 Ιανουαρίου 2023, 18:00

images

Όταν ένας άνδρας νιώθει συνεχώς ασυνήθιστα κουρασμένος, υποφέρει από υπνηλία και η σεξουαλική του επιθυμία είναι σταθερά μειωμένη, αυτό μπορεί να οφείλεται σε μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης. Η πάθηση ονομάζεται όψιμος υπογοναδισμός (late onset hypogonadism).

Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα είναι η έλλειψη επαρκών ποσοστών τεστοστερόνης στον ανδρικό οργανισμό, κάτι το οποίο διορθώνεται με τη λήψη αγωγής, εφόσον ο ουρολόγος το κρίνει απαραίτητο.

Για να πάρει κάποιος μία πρώτη ιδέα αν τον αφορά το πρόβλημα, υπάρχει ένα τεστ που ονομάζεται ADAM (Androgen Deficiency in the Aging Male) και χρησιμοποιείται διεθνώς, για να να εντοπιστούν συμπτώματα που σχετίζονται με την έλλειψη της τεστοστερόνης.

Απάντηση ΝΑΙ στις ερωτήσεις 1 ή 7 ή σε οποιεσδήποτε 3 από τις άλλες ερωτήσεις, περιλαμβανομένων ή επιπροσθέτως των ερωτήσεων 1 και 7, μπορεί να υποδηλώνει μερική ανεπάρκεια έκκρισης τεστοστερόνης. Στην περίπτωση αυτή, ο άνδρας πρέπει να επισκεφτεί άμεσα ουρολόγο.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, ένα τσεκ απ και η επίσκεψη σε ειδικούς γιατρούς, είναι επιβεβλημένη όταν τα επίπεδα ενέργειας είναι χαμηλά για πολλές ημέρες ή και εβδομάδες.

Μπορείτε να κάνετε το τεστ στον παρακάτω σύνδεσμο του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων:

https://www.imop.gr/node/46/take


Σχετικά Άρθρα