ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μ. Βρετανία: Ενθάρρυνση των ανδρών σε υπηρεσίες υποστήριξης για ασφαλές σεξ

16 Μαΐου 2022, 18:00

images

Μια νέα εκστρατεία ξεκίνησε από το NHS Lanarkshire για να ενθαρρύνει τους νέους άνδρες να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν συμβουλευτική και υπηρεσίες υποστήριξης για το ασφαλές σεξ.

«Το ποσοστό των νεαρών γυναικών που έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ήταν πάντα σημαντικά υψηλότερο από τους άνδρες. Αυτό που θέλουμε είναι οι νεαροί άνδρες να κατανοήσουν ποιες δωρεάν υπηρεσίες προσφέρονται και πόσο εύκολα μπορούν να έχουν πρόσβαση και χωρίς να ανησυχούν μήπως ντρέπονται», δήλωσε η Δρ Rashmi Ronghe, επικεφαλής σύμβουλος σεξουαλικής υγείας. «Το ασφαλέστερο σεξ θα βοηθήσει στην πρόληψη ακούσιων εγκυμοσύνων και μειώσει τα ποσοστά των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων (ΣΜΝ) και των ιών που μεταδίδονται στο αίμα».

Παράλληλα, η Karen Stewart, επικεφαλής της ομάδας σεξουαλικής υγείας, δήλωσε: «Οι νεαροί άνδρες διστάζουν να παρευρεθούν σε κλινική μόνοι τους, αλλά αν γνωρίζουν ένα φίλο που έχει πάει, είναι πολύ πιο πιθανό να το επισκεφτούν. Η επικρατούσα στάση είναι ότι οι νεαροί άνδρες θα επισκεφτούν [σεξουαλική κλινική] μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο. Αλλά, αυτό που θέλουμε είναι να προλάβουμε τις λοιμώξεις στην αρχή και, στη συνέχεια, εάν υπάρχει πρόβλημα, να το αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Μέχρι στιγμής φέτος, μόλις το 8 % όλων των ραντεβού για νέους σε κλινικές είχαν κλείσει από άνδρες – ποσοστό μειωμένο κατά 18 % συγκριτικά με τέσσερα χρόνια πριν.

Η Δρ Ronghe προσέθεσε: «Το τμήμα προαγωγής της υγείας μας ανέπτυξε μια λίστα κοινοτήτων και στείλαμε τις πληροφορίες στα σχολεία και τους εργαζόμενους με νεολαία. Διαπιστώσαμε ότι οι νέοι προτιμούν να βρίσκουν πληροφορίες μέσω εφαρμογών και διαδικτυακού υλικού από ότι σε φυλλάδια - και αυτές οι ηλεκτρονικές μέθοδοι μπορούν να ενημερώνονται πιο τακτικά και εύκολα. Οι νέοι δεν θα πρέπει να ντρέπονται να έρθουν σε εμάς για βοήθεια. Όλο το προσωπικό μας ξεπερνά τα πάντα και είναι τόσο φιλόξενο· κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται τόσο άνετα. Υπάρχουν πολλές σεξουαλικές λοιμώξεις όπου τα συμπτώματα δεν είναι εμφανή, αλλά θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε εξετάσεις και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διατηρήσουμε τους ανθρώπους υγιείς».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, μεταξύ του 2018 και του τέλους του περασμένου έτους, η συνολική συμμετοχή στις κλινικές μελέτες για νέους σε ό,τι αφορά τη σεξουαλική υγεία, μειώθηκε κατά 37%, με μείωση 64% στους άνδρες την ίδια περίοδο.



Σχετικά Άρθρα