ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Λιγότερο σεξ για τα ζευγάρια που έζησαν μαζί την καραντίνα

06 Μαΐου 2020, 18:00

images

Η πρωτόγνωρη εμπειρία της καραντίνας επηρέασε πολλές παραμέτρους της συμπεριφοράς μας μεταξύ των οποίων και η σεξουαλική μας ζωή. Κάποιοι το εξέλαβαν ως μια ευκαιρία να έχουν περισσότερο χρόνο με το σύντροφό τους, ενώ για κάποιους άλλους έμοιαζε … εφιάλτης. Σε πολλούς, έγινε σύντομα σαφές ότι η ζωή υπό τη σκιά μιας παγκόσμιας πανδημίας δεν ήταν στην πραγματικότητα ό,τι πιο αφροδισιακό. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιστότοπο OnBuy σχεδόν τα μισά ζευγάρια που πέρασαν την περίοδο του αποκλεισμού μαζί, δήλωσαν ότι έκαναν λιγότερο σεξ από ότι πριν την έναρξη της πανδημίας. 

Η έρευνα που περιέλαβε 1.360 άτομα ηλικίας 18 έως 45 ετών διαπίστωσε επίσης ότι το 41% των γυναικών δεν ήταν ικανοποιημένες με τη σεξουαλική τους ζωή, ενώ το 60% πίστευε ότι χρειαζόταν κάτι που να δώσει νέα ώθηση .

Τώρα περνάμε σε μια καινούργια φάση αποκατάστασης της κανονικότητας στη ζωή μας. Ας θυμηθούμε κάποια στοιχεία που μπορεί να αναθερμάνουν την ερωτική μας ζωή:

Μην σταματήσετε να προσπαθείτε

«Προσέξτε την προσωπική σας εμφάνιση ακόμα και μέσα στο σπίτι. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας και μην είστε συνέχεια με τις πυτζάμες, όσο κι αν αυτό σας φαίνεται βολικό» συμβουλεύει η κλινική ψυχολόγος Janice Hiller. «Άλλωστε εκτός από να αυξάνεται η ελκυστικότητά μας με αυτό τον τρόπο νιώθουμε καλύτερα και τονώνεται η αυτοπεποίθησή μας» συνεχίζει.

Μιλήστε 

Τα συναισθήματα που τρέφετε για τον σύντροφό σας έχουν άμεσο αντίκτυπο στη σεξουαλική σας ζωή. Η σεξολόγος Alix Fox συμβουλεύει να μιλήσετε με έναν ήρεμο, δομημένο τρόπο για τα συναισθήματά σας. Συζητήστε για τα πράγματα για τα οποία αισθάνεστε φόβο ή άγχος. Στη συνέχεια μιλήσετε για ότι σας ενοχλεί και τέλος αναζητήστε σημεία επαφής.  Κλείστε την κουβέντα με ότι πιο θετικό νιώθετε για τον άλλο νιώθοντας χαλαρωτικά και αισιόδοξα.

Ερωτική επαφή δεν είναι μόνο η διείσδυση 

Δεν χρειάζεται να την ξεχάσετε εντελώς. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ερωτικό δεν είναι μόνο ότι αφορά τα γεννητικά όργανα, σύμφωνα με την κ. Fox. «Η ανταλλαγή μασάζ μπορεί να είναι χαλαρωτική και αισθησιακή όπως επίσης και ένα μπάνιο μαζί χρησιμοποιώντας αρωματικό έλαια ή αφρόλουτρα».

Οργανώστε μια έκπληξη

Η ρουτίνα είναι κακός σύμβουλος. Ο σχεδιασμός μια έκπληξης μπορεί να σας βοηθήσει να αναζωογονήσετε τη μαγεία. Οργανώστε απρόοπτα ένα ρομαντικό δείπνο στο φως των κεριών. Αν είστε δε πιο τολμηροί μπορείτε να ρισκάρετε ακόμα και τη χρήση ερωτικών βοηθημάτων ή παιχνιδιών αν βέβαια ξέρετε καλά τις προτιμήσεις, τις φαντασιώσεις αλλά και τους ενδεχόμενους ενδοιασμούς του συντρόφου σας .  

Σχετικά Άρθρα