ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κάθε ζευγάρι έχει τις δικές του προτιμήσεις στο σεξ... Αλλά η βιολογία είναι ίδια για όλους

04 Φεβρουαρίου 2021, 18:00

images

Το πότε, το που, και το ποια ώρα της ημέρας θα κάνουμε σεξ με τον σύντροφό μας είναι ένα θέμα που το καθορίζει το ζευγάρι ανάλογα με τις προτιμήσεις του αλλά και το πρόγραμμα της καθημερινότητάς του. Κι είναι όλες οι μέρες και οι ώρες καλές αρκεί να περνούν εκείνοι καλά! Επιστημονικές μελέτες όμως, δείχνουν ότι ο ανθρώπινος οργανισμός έχει μια συγκεκριμένη φάση μέσα στο 24ωρο που έχει την πιο κατάλληλη ορμονική κατάσταση για να αναζητήσει την σεξουαλική συνεύρεση...

Οι ορμόνες είναι λοιπόν στα ...καλύτερά τους το πρωί. Ειδικά στον άνδρα, τα επίπεδα της τεστοστερόνης ανανεώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας και κατά συνέπεια τείνουν να είναι αυξημένα νωρίς το πρωί ανεξαρτήτως της ώρας που ξυπνάει ή σηκώνεται από το κρεβάτι. Την ίδια ώρα, η κορτιζόλη είναι επίσης αυξημένη κατά το ξύπνημα και έτσι δημιουργείται ένας συνδυασμός που κινητοποιεί τον άνδρα για διάφορες σωματικές δραστηριότητες, είτε αυτό λέγεται σεξ, είτε σωματική άσκηση. 

Αλλά και στις γυναίκες τα πράγματα είναι παρόμοια... Τα οιστρογόνα, οι κατεξοχήν θηλυκές ορμόνες που σχετίζονται με τη σεξουαλική επιθυμία στις γυναίκες, είναι αυξημένα το πρωί οπότε και ο ο κόλπος έχει αυξημένη ροή αίματος λόγω του ύπνου REM. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες είναι πιθανό να ξυπνούν με σώμα ήδη έτοιμο για σεξ, ενώ η μεγαλύτερη ροή αίματος προς την κλειτορίδα και η λίπανση του κόλπου μπορεί να σημαίνουν περισσότερη ευαισθησία.

«Όταν είμαστε ξεκούραστοι είναι πιο εύκολο να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή», εξηγεί η σεξολόγος Lauren Fogel Mersy. Και επισημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι τείνουν να νιώθουν εξαντλημένοι στο τέλος της ημέρας και να μη θέλουν άλλα αγγίγματα ή διέγερση, άρα θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια για να μπουν στη διαδικασία του σεξ. Η Δρ.Mersy τονίζει ότι στο τέλος της ημέρας είναι λιγότερο πιθανό να είμαστε πρόθυμοι να δοκιμάσουμε διαφορετικά πράγματα, με αποτέλεσμα να πέφτουμε σε ένα τέλμα στην ερωτική μας ζωή.

Όλα αυτά βέβαια ακυρώνονται όταν το κάθε ζευγάρι νιώθει διαφορετικά. Δηλαδή στο θέμα αυτό υπερισχύει η προσωπική προτίμηση και τι το ζευγάρι έχει συνηθίσει και θέλει να πράττει...

Σχετικά Άρθρα