ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κάνουμε περισσότερο σεξ το καλοκαίρι; Μάλλον ναι...

17 Ιουνίου 2020, 18:00

images

Αν κρίνει κάποιος από το πότε γεννιούνται τα περισσότερα μωρά, (δηλαδή την άνοιξη), μπορεί να καταλάβει ότι το καλοκαίρι και οι διακοπές έχουν θετική επίδραση στην λίμπιντο και την γονιμότητα των ζευγαριών. Άλλωστε δεν είναι σπάνιο να συστήνει ο γυναικολόγος να ηρεμήσουν, να πάνε διακοπές και να προσπαθήσουν εκεί να πετύχουν εγκυμοσύνη.

Το σεξ είναι πιο καλό και πιο πολύ το καλοκαίρι τόσο για τα ζευγάρια όσο και για τους ελεύθερους που αναζητούν σύντροφο. Τα πιο ελαφρά ρούχα, η αλλαγή περιβάλλοντος, η ξεκούραση, η διάθεση για διασκέδαση, η χαλαρότητα στις παραλίες, δημιουργούν τις συνθήκες για να βρει ο καθένας και η καθεμία αυτό που θέλει...

Αλλά και το σώμα ακολουθεί. Με την ξεκούραση και κυρίως με την ψυχολογική χαλάρωση και ηρεμία, ισορροπούν οι ορμόνες και κάθε νέος άνθρωπος νιώθει να χρειάζεται περισσότερο σεξ. Σε αυτό συντελούν το περισσότερο και καλύτερο φαγητό, ο ήλιος και ο περισσότερος ύπνος. Και με έναν αρνητικό τρόπο, στην μεγαλύτερη διάθεση για σεξ συντελεί και η κατανάλωση αλκοόλ που συνοδεύει συνήθως τις καλοκαιρινές διακοπές...

Όλες οι έρευνες, με την τελευταία στο Nature, δείχνουν ότι τα καλοκαίρια κάνουμε περισσότερο σεξ, κάτι που μας ακολουθεί συνήθως και μετά την επιστροφή μας στην εργασία τουλάχιστον για τον μήνα Σεπτέμβριο που επίσης κάνει ζέστη και πολλοί συνεχίζουν τα μπάνια στην θάλασσα μετά την εργασία ή τα Σαββατοκύριακα.

Το μόνο που πρέπει να προσέχουμε, είναι να προστατευτούμε από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. 


Σχετικά Άρθρα