ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καλύτερο ή όχι το σεξ όταν υπάρχει έντονο συναίσθημα;

23 Φεβρουαρίου 2023, 18:00

images

Το ερώτημα αυτό τίθεται συχνά και όλοι έχουν να δώσουν μία απάντηση - τη δική τους γνώμη- χωρίς να σκεφτούν πιο βαθιά και ώριμα. Συνήθως, μάλιστα, όλοι έχουν άδικο στην απάντηση που θα δώσουν!

Στο ερώτημα αν το σεξ είναι καλύτερο όταν συνυπάρχει συναισθηματικό δέσιμο, η σωστή απάντηση πρέπει να ξεκινάει "για μένα ισχύει...". Πρέπει δηλαδή να μην γενικεύουμε καθώς πρόκειται για υποκειμενική κατάσταση που μάλιστα δεν ισχύει καν για το ίδιο πρόσωπο σε όλες τις σχέσεις του.

Η απόλαυση στο σεξ εξαρτάται:

- Από το χαρακτήρα και τις προτιμήσεις κάθε ανθρώπου.

- Από τη φάση της ζωής στην οποία βρίσκεται.

- Από την ηλικία καθώς οι νέοι είναι πιο ορμητικοί από τους μεγαλύτερους.

- Από αυτά που μάς εμπνέει το άλλο πρόσωπο και τις αντιδράσεις που μάς ενεργοποιεί με τη συμπεριφορά του.

Έτσι, μπορεί ένας άνθρωπος να απολαμβάνει γενικά στη ζωή του το σεξ με άτομα για τα οποία τρέφει έντονα συναισθήματα, αλλά μία φορά να κάνει πολύ απολαυστικό σεξ με πρόσωπο το οποίο δεν γνωρίζει καν και δεν έχει τίποτα κοινό μαζί του. Ομοίως, μπορεί κάποιος άλλος να κάνει συνεχώς περιστασιακό σεξ χωρίς δεσμεύσεις, αλλά κάποια στιγμή στη ζωή του να γνωρίσει ένα άτομο το οποίο θα αγαπήσει βαθιά και θα απολαμβάνει μαζί του το σεξ.

Οι ειδικοί σεξολόγοι συστήνουν ως εκ τούτου να μην είμαστε δογματικοί και απόλυτοι και να μην αποκλείουμε ότι κάποια στιγμή θα κάνουμε κάτι ανατρεπτικό το οποίο μάλιστα θα μάς αρέσει πολύ!


Σχετικά Άρθρα