ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καλοκαιρινά φρούτα και σεξ: Μια "νόστιμη" σχέση

24 Μαΐου 2022, 18:00

images

Σάς αρέσουν οι φράουλες, τα κεράσια, τα βερίκοκα, το πεπόνι και το καρπούζι; Αν ναι, τότε έχετε στη διάθεσή σας σημαντικά "όπλα" για καλύτερη σεξουαλική ζωή.

Αντιοξειδωτικά και βιταμίνες απογειώνουν τη σεξουαλική ζωή ανδρών και γυναικών ωφελώντας τα αγγεία και μειώνοντας τα λιπίδια στο αίμα. Ένα καλό παράδειγμα αποτελούν οι φράουλες που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και μεθυλοξανθίνες, ουσίες που τις εντάσσουν στα φρούτα τα οποία ενεργοποιούν τη λίμπιντο.

Τα κεράσια από την πλευρά τους, περιέχουν κάλιο και βιταμίνη C, αλλά έχουν επίσης ανθοκυανίνες που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά, μειώνουν τη φλεγμονή και βοηθούν στη διατήρηση μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής.

Όσο για τα σταφύλια, η δράση τους γενικά στην υγεία αλλά ειδικά στη σεξουαλική υγεία είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια σε πολλούς πολιτισμούς... Το σταφύλι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, Β, C και κάλιο, ενώ παράλληλα είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Τα δε βερίκοκα είναι ένα πολύτιμο όπλο της φύσης κατά της γήρανσης και των ασθενειών... Πλούσια σε βιταμίνη Α, τα βερίκοκα συμβάλλουν στην καλή υγεία των ματιών αφού 3 μεσαία φρούτα καλύπτουν σχεδόν το 100% της καθημερινής μας ανάγκης σε βιταμίνη Α. Περιέχουν επίσης καροτενοειδή (β-καροτένιο, λυκοπένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη), στα οποία οφείλεται και το πορτοκαλί τους χρώμα και λυκοπένιο που έχει συνδεθεί με την προστασία από τον καρκίνο του προστάτη και τη σεξουαλική υγεία. 

Τα βερίκοκα αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης C και φλαβονοειδών, ως εκ τούτου έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύουν τα αγγεία, και εμποδίζουν την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης LDL. Ομοίως πολύτιμα για την υγεία μας είναι το καρπούζι και το πεπόνι που ίσως και να είναι οι "βασιλιάδες" του καλοκαιριού!

Σχετικά Άρθρα