ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καιρός για ...δύο: Ισχύει ότι κάνουμε περισσότερο σεξ το χειμώνα;

27 Οκτωβρίου 2023, 18:00

images

Η απάντηση των ειδικών είναι ότι "όχι, περισσότερο σεξ κάνουν τα ζευγάρια το καλοκαίρι". Σε αυτό συντελούν δύο πράγματα: Πρώτον η χαλαρότητα των καλοκαιρινών διακοπών, και δεύτερον η "χαλαρότητα" των αγγείων λόγω της ζέστης που βοηθά τα γεννητικά όργανα (ειδικά των ανδρών), να λειτουργούν πιο καλά!

Το χειμώνα, με το κρύο, συμβαίνει κάτι άλλο: Έχουμε περισσότερη διάθεση για αγκαλιές, ρομαντικά βράδια με τζάκι και θέαση ταινιών αγκαλιά κάτω από τα σκεπάσματα, μεγαλύτερη ανάγκη να μείνουμε στο σπίτι παρά να βγούμε έξω και πάει λέγοντας... Αυτό μάς φέρνει πιο κοντά σε ένα επίπεδο τρυφερότητας και εγγύτητας. Αλλά ο οργανισμός - με όρους τυπικούς- μπορεί να λειτουργήσει πιο αποδοτικά στο σεξ, όταν στο περιβάλλον έχει υψηλότερες θερμοκρασίες.

Βέβαια, όπως τονίζουν οι σεξολόγοι, η συντριπτική πλειοψηφία των ζευγαριών, δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες αλλά από καθορίζει τη σεξουαλική του συχνότητα ανάλογα με άλλους παράγοντες όπως είναι οι προσωπικές σχέσεις, η καθημερινή κόπωση και η υγεία.

Η συζήτηση για το χειμώνα και το καλοκαίρι, γίνεται περισσότερο σε επίπεδο επιθυμίας και δυνατότητας για σεξουαλική επαφή σε ανθρώπους που δεν έχουν μόνιμο σύντροφο. Σε αυτούς είναι κυρίως που παρατηρείται το φαινόμενο να αναζητούν πιο συχνά σεξουαλική επαφή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι τους κρύους μήνες του χειμώνα.

Σχετικά Άρθρα