ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η συνεχής αποχή από το φαγητό λόγω δίαιτας δεν κάνει καλό στη σεξουαλική ζωή

11 Ιουνίου 2021, 18:00

images

Πολλές φορές τα ζευγάρια παρουσιάζουν αδυναμία συντονισμού στην ώρα και τις συνθήκες που θα κάνουν σεξ. Οι άνδρες προτιμούν το πρωί, οι γυναίκες το βράδυ. Οι γυναίκες θέλουν κλειστό το κλιματιστικό την ώρα που οι άνδρες προτιμούν "πολικές" συνθήκες στην κρεβατοκάμαρα και κάποιοι επιθυμούν διακαώς να συνευρεθούν αμέσως μετά το φαγητό ενώ άλλοι θέλουν απλά να...χωνέψουν!

Οι γυναίκες, όπως λένε τώρα ερευνητές, είναι πολύ πιο δεκτικές στις περιπτύξεις μετά το φαγητό. Αυτό συμβαίνει επειδή η τροφή ενεργοποιεί το αντίστοιχο σύστημα του εγκεφάλου, που ανοίγει τον δρόμο και για περισσότερες απολαύσεις. Είναι όπως όταν τρώμε πολύ νόστιμο φαγητό σε ένα ωραίο εστιατόριο: Με τις συνθήκες αυτές, η διάθεσή μας να ολοκληρώσουμε το γεύμα με επιδόρπιο είναι πιο έντονη. Είναι μια επιπλέον παράταση της απόλαυσης που βιώνουμε. Χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε.

Αντιθέτως, οι έρευνες έδειξαν ότι οι γυναίκες που βρίσκονται σε διαρκή δίαιτα για να αδυνατίσουν ή απλά για να προσέχουν το βάρος τους, ήταν λιγότερο δεκτικές σε άλλου είδους απολαύσεις. Καθώς φαίνεται, η αποχή από το φαγητό φέρνει αποχή και σε άλλους τομείς...

Πηγή: Τα μυστικά της καλής ζωής, Δρ. Φρεντερίκ Σαλντμάν

Σχετικά Άρθρα