ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η ψυχολογία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη λίμπιντο

09 Αυγούστου 2021, 18:00

images

Η κακή ψυχολογία αναστέλλει κάθε δραστηριότητα στην καθημερινότητα και από αυτό δεν θα μπορούσε να εξαιρείται το σεξ. Σαν να μην έφτανε αυτό όμως, ακόμα και η αντικαταθλιπτική θεραπεία με χάπια, μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση αυτή και το άτομο να μην θέλει πια να κάνει σεξ.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες των αντικαταθλιπτικών στην ερωτική επιθυμία δεν είναι άγνωστες παρότι δεν αφορούν ούτε όλους τους ασθενείς ούτε όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα. Και η λύση δίνεται με την αλλαγή αντικαταθλιπτικού από τον ψυχίατρο που παρακολουθεί τον συγκεκριμένο ασθενή.

Πάντως, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Depression and Anxiety αρκούν 30 λεπτά άσκηση λίγο πριν από την ερωτική επαφή για να δουν τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες σημαντική βελτίωση στη σεξουαλική τους επιθυμία και στη δυνατότητά τους να ικανοποιηθούν. 

Τα συμπεράσματα της έρευνας θεωρείται ότι μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των πασχόντων από τις παρενέργειες της λήψης αντικαταθλιπτικών που για όσους είναι πολύ νέοι, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από την κατάθλιψη και την έλλειψη ενδιαφέροντος για την ζωή .

Σχετικά Άρθρα