ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η νόσος που πλήττει όλα τα αγγεία και οδηγεί σε σεξουαλική δυσλειτουργία

03 Οκτωβρίου 2022, 18:00

images

Οι περισσότεροι συνδέουν τη σεξουαλική δυσλειτουργία στους άνδρες και τη δυσκολία στην επίτευξη οργασμού στις γυναίκες αποκλειστικά με την προχωρημένη ηλικία... Αλλά αυτό δεν είναι σωστό καθώς υπάρχουν αρκετοί νέοι και μεσήλικες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Ο αρρύθμιστος επί σειρά ετών σακχαρώδης διαβήτης, είναι η βασική αιτία σεξουαλικής ανικανότητας στους άνδρες και ανοργασμίας στις γυναίκες κάτω των 50 ετών. Μετά την αιτία αυτή, ακολουθούν σε συχνότητα το χρόνιο στρες και οι ψυχιατρικές νόσοι. 

Το δεδομένο είναι πάντως ότι το υψηλό σάκχαρο που ανακαλύψαμε αργά (δηλαδή αφού πρώτα "δρούσε" σιωπηλά στον οργανισμό μας επί χρόνια και έχει δημιουργήσει ήδη βλάβες στα αγγεία των ματιών, της καρδιάς, των γεννητικών οργάνων και άλλου), είναι η πρώτη αιτία στυτικής δυσλειτουργίας σε νέους σχετικά άνδρες αλλά και ανοργασμίας σε γυναίκες που ακόμα δεν έχουν μπει ή πλησιάζουν την εμμηνόπαυση και θα έπρεπε να απολαμβάνουν το σεξ.

Η "ύπουλη" δράση του υψηλού σακχάρου στον οργανισμό μας, είναι η αιτία που οι γιατροί συστήνουν ετήσια εξέταση (αίματος) για να παρακολουθούμε την υγεία μας από τη νεαρή ηλικία ώστε να προλάβουμε το κάθε πρόβλημα κατά την έναρξή του και με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, διατροφή και άσκηση να το ελέγξουμε αποτρέποντας τις βλάβες στα αγγεία.

Σχετικά Άρθρα