ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η φοβία για τα μικρόβια μας "κλέβει" την ευχαρίστηση του σεξ

26 Νοεμβρίου 2019, 16:05

images

Ένα ντουζ πριν από το σεξ ενδείκνυται ακόμα και για τα ζευγάρια που μετρούν δεκαετίες μαζί. Πλην όμως, η υπερβολική έννοια για την καθαριότητα πριν, κατά την διάρκεια, και μετά την σεξουαλική πράξη, μειώνει την ευχαρίστηση, σβήνει την μαγεία και σκοτώνει τον αυθορμητισμό!

Ένα σωρό προϊόντα υγιεινής βγαίνουν κατά καιρούς στην αγορά διαφημίζοντας την ασφάλεια που παρέχουν στο σεξ, και "τρέφοντας" την μικροβιοφοβία που έχουμε οι περισσότεροι σύγχρονοι άνθρωποι. 

΄Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, μερικές φορές είναι σαν να κάνουμε σεξ με "οδηγίες". Να πλυθούμε πριν, να μην ακουμπήσουμε το Χ σημείο, να μην σκουπιστούμε με την ίδια πετσέτα, να ουρήσουμε μετά, και πολλές ακόμα συμβουλές έρχονται να αμαυρώσουν ό,τι πιο αυθόρμητο και φυσικό μπορεί να κάνουν οι άνθρωποι μεταξύ τους.

Η μικροβιοφοβία είναι μια ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, που εκδηλώνεται με τη μορφή της έμμονης ιδέας και κρύβει πίσω της έντονο στρες και αγωνία.

Κι όταν το άτομο πάσχει από την διαταραχή αυτή δεν μπορεί να απολαύσει στην πραγματικότητα τίποτα που να σχετίζεται με το το σεξ.

Στις ΗΠΑ η αγορά της γυναικείας υγιεινής ξεπερνάει τα 15 δις εκατομμύρια δολάρια το χρόνο αναδεικνύοντας την ανάγκη των γυναικών αλλά τελικά και των ανδρών για "αντιμικροβιακή" προστασία στις προσωπικές τους στιγμές. Πρόκειται επί της ουσίας για την απόδειξη ότι και αυτή η πλέον στενή σχέση μεταξύ των ανθρώπων υπόκειται σε φόβους, φοβίες και ψυχαναγκασμούς. Και καλούμαστε για πολλοστή φορά να βρούμε και να τηρήσουμε το μέτρο.

ΠΗΓΗ

Independent

Σχετικά Άρθρα