ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η εικόνα που έχουμε για το σώμα μας επηρεάζει τη σεξουαλική μας ζωή

02 Νοεμβρίου 2021, 18:00

images

Κάποιοι είναι παχουλοί αλλά πολύ άνετοι με το σώμα τους και αυτό τούς κάνει γοητευτικούς. Κάποιοι άλλοι πάλι, ενώ η διάπλασή τους είναι κανονική, δεν έχουν καλή εικόνα για το σώμα τους και νιώθουν ντροπή και αίσθημα κατωτερότητας...

Οι ψυχολόγοι εξηγούν ότι η άποψη που έχουμε για το σώμα μας (ο επιστημονικός όρος είναι "εικόνα σώματος"), για το πώς αυτό φαίνεται στους άλλους, μπορεί να επηρεάσει την ερωτική μας διάθεση. Σε αυτή την παγίδα πέφτουν συχνότερα οι γυναίκες, ενώ οι άνδρες τείνουν να προβληματίζονται όχι για τα κιλά τους, αλλά για συγκεκριμένο μόνο σημείο του σώματός τους και τις επιδόσεις τους. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και νέοι άνδρες που δεν έχουν καλή εικόνα σώματος και αποφεύγουν τις ερωτικές σχέσεις εξαιτίας αυτού.

Οι ψυχολόγοι μάλιστα επισημαίνουν ότι οι άνδρες που προβληματίζονται εντονότερα πάνω σ’ αυτό το θέμα έχουν διαμορφώσει μια γενικότερα αρνητική εντύπωση για τον εαυτό τους, νιώθουν ανασφάλεια και έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. 

Πάντως είναι σημαντικό το άτομο που νιώθει ντροπή να δείξει το σώμα του, να συζητήσει το πρόβλημά του με έναν ειδικό και να προσπαθήσει να δώσει μια ευκαιρία στον εαυτό του να "μεταλλαχθεί" από ...άσχημο παπάκι, σε έναν εντυπωσιακό κύκνο, που είναι περήφανος για τα προσόντα του εν γένει κι όχι μόνο για την εξωτερική του εμφάνιση!



Σχετικά Άρθρα