ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γιατί είναι σημαντικό να συζητάμε με τους συντρόφους μας για το σεξ;

13 Οκτωβρίου 2022, 18:00

images

Ίσως να είναι δύσκολο να μιλάμε για το σεξ, ειδικά με νέους συντρόφους, ωστόσο, η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία αποτελεί ουσιαστικό μέρος μιας υγιούς, ικανοποιητικής σχέσης.

Αρκετές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η συζήτηση για το ζήτημα αυτό, βελτιώνει την ποιότητα του σεξ και της σχέσης. Η σεξουαλική επικοινωνία είναι μια δεξιότητα την οποία ο καθένας μπορεί να μάθει και να βελτιώσει με την πάροδο του χρόνου. Απαιτεί πρακτικά μυαλά, προθυμία να είμαστε ανοιχτοί και ειλικρινείς αλλά και πρόθυμοι να ακούσουμε το/τη σύντροφό μας.

Τι μπορούμε, λοιπόν να αποκομίσουμε συζητώντας με τον/την ερωτικό μας σύντροφο για το σεξ;

Συναίνεση: Μία ανοιχτή συζήτηση για το σεξ, μπορεί να διασφαλίσει ότι οι σύντροφοι συναινούν με ενθουσιασμό στην πράξη αυτή.

Καλύτερο σεξ: Η συζήτηση για το σεξ, επιτρέπει στους συντρόφους να συζητήσουν τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις ανησυχίες τους. Μια μελέτη του 2017 διαπίστωσε ότι η σεξουαλική επικοινωνία, θα μπορούσε να αυξήσει τη συχνότητα των γυναικείων οργασμών.

Εξερεύνηση των επιθυμιών: Οι σύντροφοι που δεν μιλούν για σεξ, μπορεί να έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να εξερευνήσουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες μαζί. Η συζήτηση των αναγκών και των επιθυμιών, μπορεί να βοηθήσει τους συντρόφους να βρουν κοινό έδαφος.

Ικανοποίηση σχέσεων: Η συζήτηση για το σεξ βοηθά τα ζευγάρια να επικοινωνούν καλύτερα και μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική τους ζωή. Αυτό μπορεί επίσης, να βελτιώσει την ικανοποίηση των σχέσεων, σύμφωνα με μια μελέτη του 2020.

Πρακτικές ανησυχίες: Η συζήτηση για το σεξ επιτρέπει στους συντρόφους να αντιμετωπίσουν πρακτικές ανησυχίες όπως το ασφαλέστερο σεξ, η αποφυγή εγκυμοσύνης και η πρόληψη της εξάπλωσης σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων (ΣΜΝ).

Καταλήγουμε, λοιπόν στο συμπέρασμα ότι μερικοί άνθρωποι μεγαλώνουν μαθαίνοντας ότι το σεξ είναι κακό ή ότι το να μιλάμε για αυτό είναι ντροπή. Ωστόσο, η συζήτηση για το θέμα, μπορεί να βελτιώσει την επικοινωνία των σχέσεων και τη σεξουαλική ικανοποίηση.

Οι σύντροφοι που αισθάνονται νευρικοί σχετικά με τη συζήτηση για το σεξ, μπορούν επίσης να μιλήσουν για τα συναισθήματα που τους προκαλεί. Μπορεί να είναι χρήσιμο να διερευνήσουν γιατί οι σεξουαλικές συνομιλίες τους προκαλούν άγχος. Τέλος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θιγούν ζητήματα όπως τα όρια, ασφαλέστερες σεξουαλικές πρακτικές και συναίνεση.


Σχετικά Άρθρα