ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έρευνα υποστηρίζει ότι οι χορτοφάγοι άνδρες "αντέχουν" περισσότερο στο σεξ

27 Νοεμβρίου 2019, 16:05

images

Μία νέα, μικρής έκτασης μελέτη έρχεται να χαροποιήσει όσους έχουν βγάλει τα ζωικά είδη από την διατροφή τους, καθώς υποστηρίζει ότι οι άνδρες χορτοφάγοι κάνουν σεξ περισσότερη ώρα σε σύγκριση με όσους τρώνε κρέας!

Το πείραμα που οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα διεξήχθη από τον Δρ Aaron Spitz, επικεφαλής στο American Urological Association. Ζήτησε από τρεις νέους αθλητές να φάνε το βράδυ κρέας και να βάλουν στο πέος τους ειδικούς δακτυλίους που μέτραγαν την κατάσταση του οργάνου κατά την διάρκεια του ύπνου. Το επόμενο βράδυ, έδωσε στους ίδιους άνδρες να φάνε λαχανικά και έκανε το ίδιο πείραμα. Όπως υποστηρίζει ο αμερικανός ουρολόγος, τα αποτελέσματα ήταν ξεκάθαρα καλύτερα το δεύτερο βράδυ.

Αλλά καθώς επρόκειτο μόνο για τρεις άνδρες και για δύο μόνο βράδια, είναι εξαιρετικά μικρό δείγμα, πολύ μικρής έκτασης, και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επιστημονικά αξιόπιστο...

Πλην όμως, ο Δρ Spitz το ανακοίνωσε και δήλωσε ότι εξεπλάγη από τα αποτελέσματα και σκοπεύει μελλοντικά να διεξάγει παρόμοια μελέτη σε μεγαλύτερο δείγμα ανδρών.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει συσχέτιση της διατροφής με τις επιδόσεις στο σεξ σε άνδρες και γυναίκες αλλά καμία δεν υποστηρίζει ή δεν έχει αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι συγκεκριμένα τρόφιμα μας κάνουν πιο ερωτικούς, ενώ άλλα μας περιορίζουν τις σεξουαλικές επιδόσεις.

Ειδικά δε όταν υπάρχει συγκεκριμένο ουρολογικό ή ψυχολογικό πρόβλημα στον άνδρα, τότε καμία τροφή δεν μπορεί να τον βοηθήσει να έχει υγιή και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν με αγωνία την διεξαγωγή μιας μεγαλύτερης έρευνας για το θέμα.


Σχετικά Άρθρα