ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ένας στους τρεις νεαρούς πιστεύει ότι επηρεάστηκε από πορνό

03 Μαρτίου 2020, 18:05

images

Ένας στους τρεις άνδρες κάτω των 25 ετών απάντησε σε έρευνα η οποία διεξήχθη στη Βρετανία, ότι έχει επηρεαστεί στις σεξουαλικές του προτιμήσεις από πορνογραφικό υλικό που διάβασε σε ιστοσελίδες και περιοδικά ή παρακολούθησε σε ταινία.

Η έρευνα έδειξε ακόμα ότι οι νέοι θεωρούν την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που έλαβαν στην εφηβεία τους ως ελλιπή ή απαρχαιωμένη με αποτέλεσμα να έχουν απορίες, παρανοήσεις και τάση να ενημερώνονται από πηγές που πολλές φορές είναι πορνογραφικού περιεχομένου.

Οι νέοι αυτοί βεβαίως δεν αναφέρονται στις κλασικές σεξουαλικές εκδηλώσεις αλλά σε επιμέρους προτιμήσεις που αρκετοί εξ αυτών θεωρούν ότι τις ανέπτυξαν επειδή έπεσε σε τρυφερή ηλικία στα χέρια τους ένα περιοδικό ή μπήκαν σε μια ιστοσελίδα ή είδαν κάποια ταινία που πραγματευόταν την προτίμηση αυτή.

Κι άλλη σοκαριστική διαπίστωση

Ένα άλλο αξιοπερίεργο όσο και επικίνδυνο εύρημα της συγκεκριμένης έρευνας είναι ότι το 33% των νέων κάτω των 25 ετών ανησυχεί περισσότερο μήπως "ξεμείνει" από χρήματα παρά μήπως κολλήσει κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα! Επί της ουσίας δηλαδή, έχουν άγνοια κινδύνου για βασικά πράγματα που σχετίζονται με την σεξουαλική δραστηριότητα και κάνουν ό,τι νομίζουν...

Η έρευνα διεξήχθη με την χρηματοδότηση γνωστής μάρκας προφυλακτικών και έχει δημιουργήσει αίσθηση στην χώρα καθώς είναι σαφές ότι κάτι πρέπει να γίνει με την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.


Σχετικά Άρθρα