ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δανία: Αναγκαία η πιστοποίηση μακροχρόνιας σχέσης για να συναντηθούν ζευγάρια

26 Μαΐου 2020, 18:00

images

Πρωτόγνωρα δεδομένα θα αντιμετωπίσουν ζευγάρια στη Δανία που ζουν χωριστά λόγω εργασίας και δη εργάζεται ο ένας στη Δανία και ο άλλος στη Γερμανία ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα του βορρά. Η κυβέρνηση τους επιτρέπει από χθες να ξανασυναντηθούν, αλλά αφού πρώτα αποδείξουν ότι έχουν ερωτική σχέση εδώ και έξι τουλάχιστον μήνες.

Η αστυνομία της Δανίας μάλιστα ελέγχει κάθε πιθανή "απόδειξη": sms, φωτογραφίες στο κινητό και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πληροφορίες από ανθρώπους του περιβάλλοντός τους. Οποιοδήποτε ή οτιδήποτε μπορεί να αποδείξει ότι είναι μαζί παραπάνω από 6 μήνες, γίνεται αποδεκτό και βοηθάει.

«Μπορούν να έχουν μαζί τους μία φωτογραφία ή μία ερωτική επιστολή…Κατανοώ ότι αυτά είναι πολύ προσωπικά πράγματα, αλλά η τελική απόφαση για να δοθεί άδεια εισόδου σε ένα άτομο ανήκει στον αστυνομικό», δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Δανίας στο δίκτυο DR.

Η Δανία έκλεισε τα σύνορά τους για όλους τους αλλοδαπούς στις 14 Μαρτίου στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε για την αντιμετώπιση της πανδημίας κι από τότε ζευγάρια συναντώνται από τις δύο πλευρές των συνόρων της Δανίας με την Γερμανία πίνοντας μαζί καφέ και σφίγγοντας τα χέρια ανάμεσα στα κάγκελα.

Δανοί βουλευτές εξέφρασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την δυσαρέσκειά τους για τους νέους κανόνες, λέγοντας ότι αποτελούν παραβίαση του δικαιώματος των ανθρώπων αυτών.

«Δεν έχω ακούσει ποτέ για χώρα όπου για την είσοδο απαιτείται να δείξεις προσωπικές επιστολές ή φωτογραφίες. Τελικά επιτρέψαμε στα ζευγάρια να συναντηθούν, αλλά δεν καταργήσαμε το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κριστιάν Χέγκααρντ, βουλευτής του Σοσιαλιστικού-Φιλελεύθερου Κόμματος στο Twitter.

Σχετικά Άρθρα