ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αποκαλύφθηκαν οι πιο συχνές φαντασιώσεις στο σεξ

04 Ιουνίου 2020, 18:00

images

Υπάρχουν και μικρότερης βαρύτητας παραφιλίες (αποκλείσεις από τις συνηθισμένες συμπεριφορές στο σεξ), οι οποίες αφορούν πολύ περισσότερους ανθρώπους από όσους νομίζουμε και καθορίζουν την σεξουαλικότητά τους. Αυτό υποστηρίζει ο συγγραφέας Justin J. Lehmiller, ο οποίος εξέδωσε το βιβλίο με τίτλο «Tell Me What You Want: The Science of Sexual Desire and How It Can Help You Improve Your Sex Life».

Ο συγγραφέας έκανε έρευνα με ερωτηματολόγια σε Αμερικανούς και Αμερικανίδες, ζητώντας τους να του πουν τις φαντασιώσεις τους. Και εντόπισε τρεις φαντασιώσεις που επαναλαμβάνοντας συχνά στις απαντήσεις που πήρε και οι οποίες είναι κατά την γνώμη του άτυπες, μικρότερης σημασίας αλλά πάντα παραφυλίες!

Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι τρεις συμπεριφορές:

1-Η έκφραση κυριαρχία ή υποταγής, με χρήση σκοινιών, χειροπέδων κ.λπ. 

2-Το σεξ σε δημόσιο χώρο με κίνδυνο να δουν τρίτοι το ζευγάρι ή με ικανοποίηση όταν όντως το βλέπουν.

3-Να βλέπει το άτομο ή το ζευγάρι μαζί άλλους να κάνουν σεξ.

Αυτές οι τρεις άτυπες "παραφιλίες" κατά τον συγγραφέα αποτελούν τα πιο συνηθισμένα μοντέλα απαντήσεων για τις φαντασιώσεις που έχουν άνδρες και γυναίκες. 

Να αναφέρουμε ότι με τον όρο "παραφιλία" περιγράφονται στην ψυχολογία και την σεξολογία η επιδειξιομανία, o φετιχισμός, η εφαψιμανία (αφή του σώματος ενός προσώπου, συνήθως παρά τη θέληση του άλλου, η παιδοφιλία, ο σεξουαλικός σαδισμός, ο σεξουαλικός μαζοχισμός, η παρενδυσία (αμφίεση με ρούχα του αντίθετου φύλου) και η ηδονοβλεψία.

Σχετικά Άρθρα