ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ανησυχίες και φόβοι ανδρών και γυναικών γύρω από την σεξουαλική πράξη

05 Ιουλίου 2021, 18:00

images

Ερευνητές της διαδικτυακής πλατφόρμας ιατρικών και φαρμακευτικών υπηρεσιών Superdrug Online Doctor ζήτησαν από 2.000 άντρες και γυναίκες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη να μοιραστούν τις σεξουαλικές ανησυχίες τους. Οι απαντήσεις τους ήταν αποκαλυπτικές...

Συγκεκριμένα από την ανάλυση των απαντήσεων προέκυψε ότι οι άνδρες ανησυχούν κυρίως για το μέγεθος του πέους τους και για την πρόωρη εκσπερμάτιση με τον μεγαλύτερο φόβο των ανδρών να είναι ότι η σύντροφός τους θα έχει ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα, ενώ η δεύτερη ανησυχία τους είναι ότι δεν θα καταφέρουν να την ικανοποιήσουν. Οι άνδρες φοβούνται ακόμη ότι θα σπάσει το προφυλακτικό ή ότι δεν θα αποφύγουν την πρόωρη εκσπερμάτιση. Ακολουθεί η ανησυχία τους ότι το γυμνό τους σώμα δεν θα είναι επιθυμητό και ο φόβος ότι δεν θα καταφέρουν να αποδώσουν.

Από την πλευρά τους οι γυναίκες έχουν ως πιο συχνή φοβία ότι ο σύντροφός τους δεν θα θέλει να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό και ότι θα έχει κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Ακόμη φοβούνται την πιθανότητα μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, αλλά και ότι ο σύντροφός τους θα βρει το γυμνό τους σώμα μη επιθυμητό. Μια ακόμη μεγάλη ανησυχία τους είναι ότι σύντροφός τους δεν θα δεχτεί το «όχι» ως απάντηση και μπορεί να τις πιέσει να κάνουν κάτι που δεν επιθυμούν.

Οι γυναίκες θεωρούν επίσης προτεραιότητά τους στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης το να φτάσουν σε οργασμό ενώ οι άνδρες το να ικανοποιήσουν τις συντρόφους τους. 

Σχετικά Άρθρα