ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ακόμα και έμπειροι ενήλικες έχουν απορίες για το σεξ

14 Ιουνίου 2022, 18:00

images

Οι ενήλικες που έχουν σεξουαλική ζωή επί τουλάχιστον μία δεκαετία, πιστεύουν ότι τα ξέρουν ...όλα! Αλλά αυτό σπανίως είναι αληθές καθώς η μία έρευνα μετά την άλλη αποκαλύπτει ότι έχουμε άγνοια για βασικά ζητήματα που αφορούν τη σεξουαλική δραστηριότητα...

Από τις πιο συχνές απορίες ή παρανοήσεις είναι αυτή που αφορά το μέγεθος του ανδρικού μορίου και τη διάρκεια μιας μέσης, φυσιολογικής επαφής.

Μελέτη του 2020 αναφέρει ότι η μέση γυναίκα 20-40 ετών χρειάζεται 13 λεπτά για να φτάσει σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ οι περισσότερες δηλώνουν ότι χρειάζονται και κάποιες άλλες δραστηριότητες πριν ξεκινήσει η διείσδυση για να τα καταφέρουν να ικανοποιηθούν στα 13 λεπτά.

Στην ίδια έρευνα φάνηκε ότι γυναίκες και άνδρες που βρίσκονται σε σχέση αναφέρουν ότι τα προκαταρκτικά διαρκούν 11 και 13 λεπτά. Αλλά οι άνδρες έτειναν να αναφέρουν ότι τα προκαταρκτικά διαρκούσαν λιγότερο σε σχέση με τη διάρκεια που ανέφεραν οι γυναίκες, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι άνδρες γενικά δεν τα έχουν μεγάλη ανάγκη...

Σε ό,τι αφορά δε το μέγεθος του ανδρικού μορίου, πρόκειται - όσο κι αν φαίνεται περίεργο- για υποκειμενικό παράγοντα καθώς όταν ζήτησαν οι επιστήμονες από γυναίκες να δείξουν πόσο είναι 10 πόντοι, εκείνες έδειξαν με τα χέρια τους 7 με 8 πόντους ενώ οι άνδρες έδειξαν αντιστρόφως ανάλογα γύρω στους 12-14 πόντους.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι οι άνδρες έχουν τάση να υπερεκτιμούν τα προσόντα τους ενώ οι γυναίκες δεν μπορούν να αξιολογήσουν με μονάδα μέτρησης το θέμα αυτό. Όπως και να έχει, οι ουρολόγοι αναφέρουν ότι ένα πέος σε στύση που είναι μεταξύ 12 και 16 cm, είναι στο μέσο μέγεθος για έναν άνδρα της λευκής φυλής με μέση διάπλαση. Αυτό δεν σημαίνει ότι η παρέκκλιση προς τα επάνω και προς τα κάτω είναι "μη φυσιολογικές" καθώς ρόλο παίζουν ακόμα η διάμετρος αλλά και η ποιότητα της στύσης που είναι ανάλογη και της ηλικίας του άνδρα.

Σχετικά Άρθρα