ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Video game για παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας

19 Ιουνίου 2020, 09:00

images

Τεχνολογία κατάλληλη για τη θεραπεία παιδιών που πάσχουν από ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας) χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία video game.

Αυτό είναι το πρώτο video game που θα χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτικό μέσο για τα παιδιά με υπερκινητικότητα και θα χορηγείται με συνταγή από γιατρούς ως θεραπεία τους. Το παιχνίδι εγκρίθηκε πρόσφατα και θα δίνεται σε παιδιά που πάσχουν από τη συγκεκριμένη ασθένεια, στις ηλικίες μεταξύ 8 και 12 ετών.

Η ΔΕΠΥ ή ADHD είναι μία νευροαναπτυξιακή διαταραχή που εμφανίζεται σε παιδιά και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και την ενηλικίωσή τους. Υπολογίζεται ότι αφορά παραπάνω από 4 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως.

Αλλά με την χρήση αυτού του video game της εταιρίας Akili Interactive που πήρε έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, θα αποτελέσει το νέο "όπλο" των ειδικών, που μαζί με την φαρμακευτική και άλλες θεραπείες, θα μπει στο πρωτόκολλο αντιμετώπιση της διαταραχής.

Η έγκριση από τον FDA δόθηκε αφού δοκιμάστηκε σε παιδιά με ΔΕΠΥ τα οποία έπαιζαν 25 λεπτά την ημέρα, πέντε φορές την εβδομάδα επί έναν μήνα. Η έρευνα είχε ξεκινήσει πριν από επτά χρόνια με τη, συμμετοχή 600 παιδιών μέχρι να δοθεί το πράσινο φως στο παιχνίδι, για το οποίο δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Σχετικά Άρθρα