ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τα παιδιά απέκτησαν το δικό τους «βήμα»

06 Ιουλίου 2023, 16:00

images

Το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο, YouSmile, στο πλαίσιο της ενεργής συμμετοχής των μαθητών-εθελοντών του σε διεθνή λήψη αποφάσεων, συμμετείχε στο Eurochild Children's Council, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες με στόχο να πραγματοποιηθεί διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων- παιδιών και να δημοσιοποιηθούν απόψεις παιδιών με διαφορετικά βιώματα και υπόβαθρο.

Το Eurochild Children's Council, ένα συμβούλιο παιδιών από 11 χώρες της Ευρώπης -Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιρλανδία, Κροατία, Σκωτία, Μάλτα, Ουγγαρία, Σερβία και Σλοβενία- πραγματοποιεί συναντήσεις κατά τη διάρκεια του έτους, διαδικτυακές αλλά και διά ζώσης, κατά τη διάρκεια των οποίων εκφράζεται η φωνή των νέων της Ευρώπης, ενώ παράλληλα απευθύνουν τις προτάσεις τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη φετινή συνάντηση εκπροσωπήθηκε από τη μαθήτρια- εθελόντρια YouSmiler, Άννα.

Στο πλαίσιο της διά ζώσης, συνάντησης προηγήθηκε συνάντηση όλων των μελών του Eurochild Children's Council ενώ έγινε και προετοιμασία για την επικείμενη συνάντηση των εκπροσώπων, με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της χώρας από όπου προέρχονται.

Η YouSmiler, Άννα, συναντήθηκε με τον δημοσιογράφο και Ευρωβουλευτή της Ελλάδας, Στέλιο Κούλογλου καθώς και με τον επικεφαλής του γραφείου του, κ. Ιωάννη Σιδηρόπουλο, προκειμένου να λύσει η μαθήτρια πιθανές απορίες για τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, τον ρόλο αλλά και τα καθήκοντα του Ευρωβουλευτή καθώς και για τον βαθμό που τα παιδιά συμμετέχουν σε τέτοιου είδους διαδικασίες.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2012, δημιούργησε το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο YouSmile το οποίο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά-εθελοντές ενθαρρύνει και παρέχει εργαλεία ώστε παιδιά, νέοι και σχολικές κοινότητες να εκφραστούν ελεύθερα χωρίς τη μεσολάβηση των ενηλίκων, να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους, να ενισχύσουν τις ικανότητές τους, να αλληλεπιδράσουν και να φέρουν την αλλαγή στην τοπική και κατ΄ επέκταση στην ευρύτερη κοινωνία.



Σχετικά Άρθρα