ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συμβουλές από τους πλέον ειδικούς για την αντιμετώπιση του χρόνιου στρες

05 Οκτωβρίου 2020, 10:00

images

Συμβουλές από ειδικούς της  Mayo Clinic μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους με έντονο ή χρόνιο στρες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουν οι πάσχοντες, κατά τους ειδικούς είναι να μην χάνουν ευκαιρία για κίνηση και δραστηριότητες. Η άσκηση φαίνεται ότι ωθεί τον οργανισμό να εκκρίνει ενδορφίνες ενώ για όση ώρα ασκούμαστε, συνήθως δεν σκεπτόμαστε τα προβλήματά μας. Ασκήσεις όχι μόνο στο γυμναστήριο, το σπίτι και πάρκα, αλλά και η απλή κηπουρική αν είναι καθημερινή, μπορεί να βοηθήσει.

Σημαντικό κρίνεται επίσης να διατρέφεται σωστά το άτομο προτιμώντας να βάζει στο καθημερινό τραπέζι του ποικιλία φρούτων και λαχανικών αλλά  και προϊόντα ολικής άλεσης που θα του δώσουν ευεξία.

Το κάπνισμα, η καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ, η καθιστική ζωή, οι πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση αλλά ο τζόγος σε όλες του τις μορφές, έχει αποδειχτεί ότι εντείνουν αντί να μειώνουν το άγχος.

Αντίθετα, οι τεχνικές εσωτερικής ηρεμίας όπως είναι η προσευχή, η γιόγκα, ο διαλογισμός, και ό,τι ταιριάζει καλύτερα στον καθένα, χαρίζουν όχι μόνο χαλάρωση αλλά και καλύτερη υγεία στο σύνολο του οργανισμού.

Επίσης, οι κοινωνικές επαφές με άτομα που είναι ευχάριστα και μας κάνουν να περνάμε καλά και να μην συζητούμε συνέχεια για δυσάρεστα πράγματα, θεωρούνται "συστατικό" καλής ψυχικής υγείας και ευεξίας.

Τέλος, ο καλός ύπνος είναι βασικός παράγοντας αποφυγής ή μείωσης του στρες. Αν κάποιος δεν κοιμάται επί σειρά ημερών ή εβδομάδων καλά και αρκετά,  τότε είναι λογικό να έχει ανησυχία και στρες, να είναι κακοδιάθετος και να κάνει απαισιόδοξες σκέψεις. Οι ειδικοί συστήνουν επίσκεψη σε ψυχολόγο στην περίπτωση που κάποιος δεν κοιμάται καλά, διότι έχει παρατηρηθεί ότι ακόμα και η διόρθωση μόνο αυτού του προβλήματος, μπορεί να οδηγήσει σε δραματική μείωση του στρες. 


Σχετικά Άρθρα