ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πώς να αντιμετωπίσουμε το άγχος των επερχόμενων εορτών

06 Δεκεμβρίου 2023, 07:00

images

Τώρα που οι γιορτές πλησιάζουν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να νιώθει κάποιος περισσότερο άγχος από το συνηθισμένο. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να μετριαστεί και να περάσουμε την εορταστική περίοδο με ηρεμία και θετικά συναισθήματα.

1. Οργανωθείτε

Είτε θέλετε να οργανώσετε τον εαυτό σας, είτε ολόκληρη την οικογένειά σας, το να καταστρώσετε ένα σχέδιο για τις περιόδους του χρόνου που είναι περισσότερο επιφορτισμένες με υποχρεώσεις μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε περισσότερη ασφάλεια.

2. Κινηθείτε

Όταν το στρες κάνει την εμφάνισή του, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να ασκηθείτε.

«Η άσκηση είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του άγχους. Η κίνηση του σώματός σας βοηθά στην απελευθέρωση ενδορφινών, οι οποίες μπορούν να εξισορροπήσουν τη διάθεσή σας. Η άσκηση δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη ή επίπονη. Κάτι τόσο απλό όσο μια βόλτα μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το μυαλό σας», λέει η επιχειρηματίας ευεξίας Shahada Karim, ιδρύτρια των Habibi Bath & Body και Habibi Sport.

Και αν δεν έχετε το χρόνο να βγείτε από το σπίτι για άσκηση, η εύρεση ενός ήσυχου χώρου στο σπίτι σας για μια γρήγορη συνεδρία γιόγκα είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή.

3. Φτιάξτε λίγο τσάι

Ενώ μπορεί να έχετε την τάση να πίνετε 1 (ή και παραπάνω) φλιτζάνι καφέ για να σας κρατήσει μέσα στην πολυάσχολη αυτή σεζόν, δοκιμάστε λίγο τσάι.

«Τα αποκαλώ τροφές σούπερ σταρ για προστασία από το στρες», λέει η ειδικός ευεξίας Δρ Ann Kulze για τα είδη τσαγιού που ανακουφίζουν από το στρες.

4. Ξεκουραστείτε καλά τη νύχτα

Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά ειδικά τις πιο πολυάσχολες εποχές, ο καλός, ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος.

Από μια άνετη πιτζάμα μέχρι ένα βελούδινο μαξιλάρι, υπάρχουν τόσα πολλά προϊόντα ύπνου που μπορούν να σας βοηθήσουν να τον αναβαθμίσετε. Βέβαια, μερικές φορές μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να ορίσετε μια ώρα ύπνου και να την τηρήσετε για να βεβαιωθείτε ότι θα νιώθετε ξεκούραστοι για τις πολυάσχολες μέρες σας.

5. Δοκιμάστε την αρωματοθεραπεία

Και αν έχετε μόνο λίγες στιγμές για να διώξετε το άγχος, δοκιμάστε να ανάψετε ένα κερί αρωματοθεραπείας ή να χρησιμοποιήσετε ένα αρωματικό σπρέι ή λάδι. Ενώ υπάρχουν πολλά αρώματα αρωματοθεραπείας για να διαλέξετε, υπάρχει ένα που θα δείτε να αναφέρεται ξανά και ξανά και μειώνει το στρες και το άγχος.

«Τα προϊόντα με άρωμα λεβάντας, συνιστώνται για χαλάρωση και ανακούφιση από το στρες», λέει η Carolyn Kraut, ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια του Hands of Time Concierge.

Σχετικά Άρθρα