ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ψυχολογικά απαραίτητο το σχολείο για τα παιδιά

24 Αυγούστου 2020, 09:00

images

"Τα παιδιά πρέπει να ξεκινήσουν το σχολείο τους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, καθώς το αντίθετο ελοχεύει μεγαλύτερους κινδύνους από αυτούς του κορωνοϊού". Τάδε έφη οι επικεφαλής σύμβουλοι για θέματα υγείας των κυβερνήσεων της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

"Πολύ λίγα παιδιά ή έφηβοι θα υποστούν μακροπρόθεσμα βλάβη από την COVID-19 επειδή θα πάνε στο σχολείο", αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν: "Αυτό πρέπει να το αντιπαραβάλλουμε με μια βεβαιότητα που υπάρχει για τη μακροπρόθεσμη βλάβη που θα υποστούν πολλά παιδιά και νέοι άνθρωποι αν δεν πηγαίνουν σχολείο". 

Τα δεδομένα στη Μεγάλη Βρετανία δείχνουν ότι η έλλειψη σχολείου αυξάνει τις ανισότητες, μειώνει τις ευκαιρίες και μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση σωματικών και διανοητικών θεμάτων υγείας στα παιδιά 7-17 ετών.

«Το ποσοστό των συμπτωματικών κρουσμάτων που απαιτούν νοσηλεία υπολογίζεται ότι είναι 0,1% για τα παιδιά ηλικίας 0-9 ετών και 0,3% μεταξύ αυτών ηλικίας 10-19, σε σύγκριση με ένα ποσοστό νοσηλείας άνω του 4% στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον γενικό πληθυσμό», εξηγούν.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει ότι το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο αποτελεί επιτακτική ανάγκη από κοινωνικής, οικονομικής και ηθικής άποψης, επιμένοντας ότι θα πρέπει να μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια παρά την πανδημία της COVID-19. Εξάλλου, σε άλλες δηλώσεις που έκανε στο Sky News, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Αγγλίας δήλωσε ότι θα ήταν ανόητο να υπολογίζει κανείς ότι ένα εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού θα είναι έτοιμο για χρήση φέτος...

«Πιστεύω ότι αν υπολογίζουμε έναν χρόνο, νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι πολύ μεγαλύτερες, παρά αν υπολογίζουμε έξι μήνες, και ότι θα πρέπει να έχουμε αυτό του είδους το χρονοδιάγραμμα στο μυαλό μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κρις Γουίτι. Και συνέχισε: "Άρα στον προγραμματισμό για τον ερχόμενο χειμώνα θα ήταν ανόητο να κάνουμε σχέδια στηριζόμενοι στο ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο".

Βέβαια, επιστήμονες αναφέρουν ότι η διασπορά του ιού που θα κάνουν τα παιδιά πηγαίνοντας ξανά, μαζικά στα σχολεία τους δεν θα έχει μεν σοβαρή επίπτωση στα ίδια αλλά στους ηλικιωμένους και μέλη ευπαθών ομάδων συγγενείς τους με τους οποίους έρχονται σε επαφή. Αλλά ένα είναι σίγουρο: Πρέπει να βρεθεί σε όλες τις χώρες η χρυσή τομή!

Σχετικά Άρθρα