ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μέγκαν Μάρκλ: Αυτοκόλλητο για την αντιμετώπιση του άγχους

31 Αυγούστου 2023, 10:00

images

H Meghan Markle φωτογραφήθηκε φορώντας ένα αυτοκόλλητο επίθεμα για την αντιμετώπιση του άγχους, προκαλώντας πολλές συζητήσεις για τη μέθοδο που επέλεξε να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά της προβλήματα.

Η Δρ Pamela B. Rutledge, διευθύντρια του Ερευνητικού Κέντρου Ψυχολογίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με άρθρο της στο Psychology Today, παρουσιάζει όσα γνωρίζουν οι επιστήμονες για τη μέθοδο. 

Η επίδραση του συγκεκριμένου επιθέματος στον μετριασμό του άγχους και στην ποιότητα του ύπνου, αποδίδεται σε έναν συνδυασμό των καταγραφών της εφαρμογής για κινητά, των ακουστικών και μιας μάσκας ματιών. Πρόκειται για ένα σύνολο αγχολυτικών παραγόντων, στα οποία περιλαμβάνονται ασκήσεις ενσυνειδητότητας, καθοδηγούμενη χαλάρωση και διαλογισμοί. Οι προηγούμενες επαναλήψεις του προϊόντος, βασίζονταν, είτε σε συμπληρώματα GABA, είτε σε κρέμα σε συνδυασμό με ηλεκτρική διέγερση.

Το GABA είναι ο κύριος ανασταλτικός νευροδιαβιβαστής στο κεντρικό νευρικό σύστημα και η κύρια δουλειά του είναι η ηρεμία του κεντρικού νευρικού συστήματος. Όσο ζωτικής σημασίας είναι το GABA για παράγοντες, όπως το άγχος, ο ύπνος και η όρεξη, δεν υπάρχουν συνεπή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η λήψη συμπληρωμάτων GABA λειτουργεί και τα θετικά αποτελέσματα μπορεί να προέρχονται από άλλους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του φαινομένου placebo. Eφόσον μία συσκευή ή πρακτική δεν είναι επιβλαβής, όπως το συγκεκριμένο επίθεμα, η προσπάθεια διαχείρισης του στρες είναι καλύτερη από τη μη ανάληψη δράσης, εφόσον οι προσδοκίες είναι προσγειωμένες, αναφέρει η ειδικός.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αμβλυνθεί το στρες, όπως μέσω της φυσικής δραστηριότητας, των ασκήσεων αναπνοών, αλλά και με την έμφαση στην εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη. Το τελικό συμπέρασμα: Οτιδήποτε μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε το άγχος, είτε πρόκειται για επιθέματα, είτε για κρυστάλλους, είτε για μάντρα, είτε για εφαρμογές για κινητά, θεωρείται θετικό.

Σχετικά Άρθρα