ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μάς λείπουν όλα: Και ο ύπνος!

07 Νοεμβρίου 2023, 16:00

images

Η άνοδος του sleep tourism είναι μία μόδα στην οποία ανταποκρίνονται με ολοκληρωμένα πακέτα, αρκετά πολυτελή ξενοδοχεία στην Ευρώπη και την Αμερική. Στη Νέα Υόρκη, κοντά στο Μανχάταν, ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα έχει εντάξει στις υπηρεσίες που παρέχει, ένα spa καθώς και μία σουίτα αποκλειστικά για ύπνο. 

Ξενοδοχεία στο Λονδίνο και στην Κοΐμπρα της Πορτογαλίας, προσφέρουν ομοίως νέες υπηρεσίες σε υποδομές που προάγουν ειδικά τον καλό ύπνο. 

Αυτή είναι η απάντηση της ξενοδοχειακής "βιομηχανίας" στην ... πανδημία άγχους που μαστίζει το σύγχρονο κόσμο. Σύμφωνα με την έρευνα Μακροζωίας της NN, ενώ το 52% των Ελλήνων δηλώνει πως έχει ελάχιστο ή και καθόλου άγχος, το 78% αναζητά τρόπους που θα μειώσουν το στρες. Οι 4,8 στους 10 εκφράζουν ανησυχία λόγω των οικονομικών δυσκολιών, ενώ το 19% του ίδιου δείγματος παραδέχεται ότι αισθάνεται άγχος ή κατάθλιψη το μεγαλύτερο μέρος ή και όλη τη διάρκεια του έτους.

Χάρη στην επιστήμη, την προσωπική ενημέρωση και την αυτοπειθαρχία, έχουμε κατορθώσει να ξεπεράσουμε σε μεγάλο βαθμό κινδύνους και ασθένειες προσθέτοντας χρόνια στο μέσο προσδόκιμο της ζωής. Σειρά έχει τώρα, να φροντίσουμε και να καλλιεργήσουμε την ψυχική μας ισορροπία και αντοχή. 

Δεν είναι τυχαίο που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν λύσεις για να ανακουφίσουν το ψυχικό βάρος. Οι εφαρμογές κινητού για διαλογισμό, οι ασκήσεις αναπνοής, τα podcast ψυχικής ενδυνάμωσης, οι life coaches, οι συνεδρίες με επαγγελματίες της ψυχικής υγείας και o «τουρισμός ύπνου» αποτελούν μέσα που αποσκοπούν στον ίδιο στόχο: Την ψυχική ηρεμία.

Σχετικά Άρθρα