ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Chari Hawkins: Η περιπέτειά της με το άγχος

11 Ιουνίου 2022, 09:00

images

Το μέλος της ομάδας στίβου των ΗΠΑ, Chari Hawkins, θέλει οι άνθρωποι να επικεντρωθούν στην ψυχική τους υγεία και να βρουν μια ισχυρή αίσθηση αυτοεκτίμησης. Το U.S. News μοιράζεται μαζί μας την ιστορία της.

Η 30χρονη από το Σαν Ντιέγκο, που αγωνίζεται στο έπταθλο, δεν κατάφερε να προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021. Έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη και έμεινε στο κρεβάτι για εβδομάδες. Η Hawkins έχασε όλους τους χορηγούς της εκτός από έναν. Έχασε και τον προπονητή της, ο οποίος της είπε ότι δουλεύουν μόνο με αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έμεινε μόνη από την οικογένεια και τους φίλους της για να αντιμετωπίσει τη θλίψη της. Στις πιο σκοτεινές της στιγμές σκέφτηκε να δώσει τέλος στη ζωή της.

Η Hawkins είχε ιστορικό άγχους που χρονολογείται από το 2011. Έπαθε σοβαρές κρίσεις πανικού και έκλαιγε κατά τη διάρκεια των αγώνων της. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί ή να φάει και έλεγε ότι ήταν άρρωστη πριν από τους αγώνες της.

Το 2019, η Hawkins υπέστη έναν τραυματισμό, τον οποίο αποδίδει στο άγχος. Τότε ήταν που έδωσε προτεραιότητα στην ψυχική της υγεία . Συνεργάστηκε με ψυχολόγους αθλητών και δημιούργησε εργαλεία για να παραμείνει υγιής.

Χρειάστηκε αρκετός χρόνος, αλλά η Hawkins εστίασε στη διανοητική της εκπαίδευση και βελτίωσε τις στρατηγικές που ήταν αποτελεσματικές για εκείνη. Έτσι, επέστρεψε πιο δυνατή και πρόσφατα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα κλειστά πρωταθλήματα των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Hawkins τώρα διδάσκει σε άλλους πώς ανέπτυξε την ψυχική της ανθεκτικότητα με ένα διαδικτυακό πρόγραμμα ονόματι «30 Days With Chari».  Κάθε μέρα της εκστρατείας της, θα μοιράζεται μια νέα συνήθεια ψυχικής υγείας. Θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα στον ιστότοπό της. Κάθε συνεδρία συνοδεύεται από ένα πρωινό podcast και μια σύντομη προπόνηση με την Hawkins.

«Μου αρέσει να βοηθάω τους ανθρώπους, αλλά έχω δει επίσης πόσο με βοηθάει προσωπικά να μπορώ να διδάξω κάποιον», λέει η αθλήτρια. «Όταν διδάσκω σε κάποιον κάτι, τείνω να το εσωτερικεύσω περισσότερο η ίδια», καταλήγει.


Σχετικά Άρθρα