ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Βάλτε στόχο την ανανέωση για το νέο έτος

02 Ιανουαρίου 2024, 16:00

images

Αν νιώθετε συνήθως να "βουλιάζετε" στη ρουτίνα της καθημερινότητας χωρίς δυνατότητα διαφυγής, βάλτε στόχο για το νέο έτος να νικήσετε αυτή τη βασανιστική αίσθηση, θέτοντας στόχους εφικτούς, σχεδόν ανέξοδους, άλλα άκρως αποδοτικούς.

Η πρώτη ανανέωση που μπορεί να κάνετε άνετα και εύκολα, είναι αυτή του σπιτιού σας. Δεν χρειάζεται να πάρετε νέα έπιπλα. Αρκεί να καθαρίσετε, να βάψετε και να αλλάξετε θέσεις στα έπιπλα και τα αντικείμενα.

Αν ο χώρος σας, σάς πνίγει και νιώθετε ότι όσο και να καθαρίζετε, δείχνει ανάστατος, τότε ήρθε η ώρα για αλλαγές. Αρκούν μερικά κιλά μπογιάς για τους τοίχους και πολύ καλή διάθεση! Αδειάστε ένα- ένα τα δωμάτια, πετάξτε τα περιττά αντικείμενα και έπιπλα που δεν χρησιμοποιείτε εδώ και χρόνια, καθαρίστε καλά κάθε γωνιά και κόγχη του δωματίου και βάψτε το ένα φωτεινό χρώμα. Τέλος, ξαναβάλτε μέσα τα έπιπλά σας, αφού τους δείξετε λίγη αγάπη, τα διορθώσετε, τα περάσετε κι αυτά ένα λούστρο ή άλλο υλικό που χρειάζονται για να ανανεωθούν και τοποθετήστε τα σε άλλες θέσεις, ώστε να δείχνει το δωμάτιο καινούργιο. Συνεχίστε τις ίδιες κινήσεις με όλα τα δωμάτια του σπιτιού.

Μόλις τελειώσετε με αυτή τη μίνι ανανέωση του χώρου σας, φροντίστε να μυρίζει ωραία και να φωτίζεται σωστά. Βάλτε περισσότερο και πιο δυνατό φως και αλλάξτε τις κουρτίνες με πιο λεπτές ώστε να περνάει το φως του ήλιου.

Βάλτε παντού ποτ- πουρί, γλαστράκια με λεβάντες, στικ με άρωμα και ό,τι άλλο θα κάνει το χώρο σας να μυρίζει χαλαρωτικά και ευχάριστα. Το ωραίο άρωμα έχει αποδειχτεί ότι μάς χαλαρώνει, μάς αναζωογονεί και βοηθά να νιώσουμε καλύτερα ακόμα κι αν έχουμε προβλήματα κατάθλιψης. 

Ο νέος χρόνος είναι προ των πυλών και ζητάει από εμάς λίγη θετική σκέψη και πολύ αγάπη για τη ζωή! 

Σχετικά Άρθρα