ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτά είναι τα τρία στοιχεία της εμπιστοσύνης στον σωστό ηγέτη

09 Δεκεμβρίου 2019, 07:05

images

Νέα στοιχεία από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αξιολογούν ως πρωταρχική την ανάγκη να εμπνέει εμπιστοσύνη ο επικεφαλής μιας επαγγελματικής ομάδας καθώς αυτό θα οδηγήσει όλους σε περισσότερες επιτυχίες. Για να το πετύχει όμως αυτό ένας manager πρέπει να προσέχει τρία πράγματα...

Πρώτα από όλα πρέπει να έχει καλές σχέσεις με τις ομάδες και τα άτομα των οποίων ηγείται. Να γνωρίζει τον καθένα ξεχωριστά, να ενδιαφέρεται για την ζωή του, να ξέρει τις ανάγκες του, να τον σέβεται και να τον βοηθάει σε ό,τι μπορεί. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να γνωρίζει αν και πότε υπάρχουν εντάσεις και διαφωνίες μέσα στην ομάδα του και να φροντίζει να επιλυθούν μεσολαβώντας με κατανόηση και ευγένεια. Αυτό άλλωστε θα τον βοηθήσει στο να προωθήσει και την καλή συνεργασία όλων ώστε να γίνεται πιο αποδοτικά και η εργασία.

Δεύτερον πρέπει να έχει βαθιά γνώση του αντικειμένου του, να επιμορφώνεται συνεχώς και να μην επεμβαίνει σε θέματα που δεν γνωρίζει. Οι υπόλοιποι πρέπει να έχουν ανάγκη την γνώμη του, να νιώθουν ασφάλεια ότι εκείνος είναι πιο βαθύς γνώστης του αντικειμένου και θα τους καθοδηγήσει όταν χρειάζονται γρήγορες και αποδοτικές λύσεις, και βέβαια ότι είναι δίκαιος και αντικειμενικός.

Τρίτον πρέπει ο σωστός manager να πράττει πάντα αυτά που υποσχέθηκε. Να είναι δηλαδή αξιόπιστος σε ό,τι λέει. Το να τιμά τις υποσχέσεις του είναι κάτι που -εκτός όλων των άλλων- θα δώσει και το καλό παράδειγμα στους υφιστάμενους να πράττουν και εκείνοι το ίδιο.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες του Χάρβαρντ που εκπόνησαν την μελέτη, όποιος τηρεί ανελλιπώς τα παραπάνω, κερδίζει τον σεβασμό και δημιουργεί συνοχή και καλύτερη αποδοτικότητα στην ομάδα του. 

Αλλά ένα στοιχείο που κάνει στο τέλος όλη τη διαφορά στην βαθμολογία που δίνουν οι υφιστάμενοι στους διευθυντές τους είναι αν οι τελευταίοι είναι τελικά καλοί στην εργασία τους. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνει ή να ακυρώνει όλα τα παραπάνω στο τέλος!

Σχετικά Άρθρα