ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτά είναι τα προβλήματα που μάς οδηγούν στον ψυχολόγο

31 Ιανουαρίου 2024, 16:00

images

Μειωμένη αυτοεκτίμηση, αυξημένο άγχος, θυμός, προβλήματα σχέσεων και διαζύγιο, κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, πανικός, φοβίες, πένθος, απώλειες, τραυματικές εμπειρίες, χρόνια οικογενειακά προβλήματα αλλά και σεξουαλικές δυσκολίες, μάς οδηγούν ή θα έπρεπε να μάς οδηγούν στο γραφείο του ψυχολόγου για να καταφέρουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας με φυσιολογικούς ρυθμούς.

Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να μιλήσουν με έναν ψυχολόγο σε ατομική θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει σε ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών, παρέχοντας ανακούφιση, ελπίδα και τη δυνατότητα για μια καλύτερη ζωή. Στόχος είναι η καλύτερη κατανόηση του εαυτού και του περιβάλλοντός μας και της σχέσης μας με αυτό. Η επίτευξη θετικών αλλαγών σε διάφορες πτυχές της ζωής. Η διαχείριση προκλήσεων και περιόδων κρίσης. Η επίλυση προβλημάτων και αντιμετώπιση των δυσκολιών. Ο χειρισμός συναισθημάτων (θλίψη, φόβος, θυμός, άγχος κ.λπ.) αλλά και η ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης.

Όπως αναφέρει η ψυχολόγος- παιδοψυχολόγος, Αλεξάνδρα Καππάτου "ο σύγχρονος άνθρωπος βάλλεται από το άγχος και τη μοναξιά την ώρα που οι κοινωνικο- οικονομικές συνθήκες δυσκολεύουν συνεχώς. Η στήριξη από ψυχολόγο είναι λοιπόν απαραίτητη για πολλούς".

Και συνεχίζει τονίζοντας ότι "η επαφή με τον εαυτό μας, η αναγνώριση των συναισθημάτων μας και η διαχείριση της καθημερινότητας, αποδεικνύονται γόρδιος δεσμός με συνέπεια να δυσκολευόμαστε στις συναισθηματικές μας σχέσεις, στη δουλειά και άλλους βασικούς τομείς της ζωής μας. Όλα αυτά μπορεί να επηρεάσουν και το γονεϊκό μας ρόλο. Παρά την αναμφίβολη αγάπη που τρέφουμε για τα παιδιά μας και τις καλύτερες προθέσεις που έχουμε για το μεγάλωμά τους, συχνά μπορεί να παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα ψυχικής υγείας όπως άγχος, φοβίες, ανασφάλεια, χαμηλή αυτοεκτίμηση, ξεσπάσματα θυμού, προβλήματα στον ύπνο και στη συμπεριφορά και άλλα θέματα που χρειάζονται ιδιαίτερη προσέγγιση και διαχείριση".

Σχετικά Άρθρα