ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υγιή και όμορφα μαλλιά το καλοκαίρι

17 Ιουνίου 2021, 12:00

images

Εκτός από την επιδερμίδα μας, το καλοκαίρι πρέπει να προστατεύουμε και τα μαλλιά μας. Η θερμότητα, οι ακτίνες του ήλιου, το χλώριο της πισίνας καθώς και το θαλασσινό νερό αποτελούν κάποιους επιθετικούς παράγοντες για τα μαλλιά μας. Ταυτόχρονα, το καλοκαίρι θέλουμε να αποφύγουμε το φριζάρισμα ώστε να δείχνουμε περιποιημένες.

Πιο κάτω παρουσιάζουμε κάποιες συμβουλές από ειδικούς ώστε να έχουμε υγιή και όμορφα μαλλιά καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Προστασία πριν το κολύμπι και την ηλιοθεραπεία

Πολλές φορές πιστεύουμε πως όταν βρέξουμε τα μαλλιά μας με νερό όταν είναι ξηρά, θα τα ενυδατώσουμε. Στην πραγματικότητα όμως το νερό φριζάρει τα μαλλιά ακόμα περισσότερο. Για να έχουμε έλεγχο του φριζαρίσματος, πρέπει να χρησιμοποιούμε μια καλή μάσκα λείανσης ή μια κρέμα περιποίησης χωρίς ξέβγαλμα.

Αποφύγετε την υπερβολική θερμότητα

Το καλοκαίρι υπάρχουν ήδη πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Καλό είναι να μην επιβαρύνουμε τα μαλλιά μας με την επιπλέον υψηλή θερμοκρασία από το πιστολάκι ή το σίδερο. Προσπαθήστε να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν με φυσικό τρόπο και να χρησιμοποιείτε τέτοια εργαλεία styling μόνο περιστασιακά. Έτσι, θα ελαχιστοποιήσουμε την ταλαιπωρία των μαλλιών το καλοκαίρι.

Καθαρισμός & περιποίηση

Τα μαλλιά χρειάζονται πιο συχνά λούσιμο το καλοκαίρι από την θάλασσα, τη πισίνα και την ζέστη. Πρέπει να προσέξουμε όμως να χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα προϊόντα. Τα ειδικά και ήπια σαμπουάν θα μειώσουν την ξηρότητα και θα προστατεύσουν κατάλληλα τα μαλλιά μας.

Μην ξεχνάτε το καπέλο

Το καπέλο θα προστατεύσει εν μέρει τα μαλλιά μας από τις ακτίνες του ήλιου.

Αντηλιακή προστασία

Χρησιμοποιείστε ένα λαδάκι για να ενυδατώνετε τα μαλλιά σας το οποίο να περιέχει συστατικά που θα προστατεύσουν τα μαλλιά σας.

  • Βιταμίνη Ε: σφραγίζει την υγρασία στην τρίχα, προστατεύει τα μαλλιά από τους επιθετικούς παράγοντες και μειώνει το σπάσιμο.
  • Νερό Καρύδας: διεισδύει σε βάθος και προσφέρει ενυδάτωση
  • Φίλτρο UV: απορροφά την ακτινοβολία UV και ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις στα μαλλιά.

X.X.

Σχετικά Άρθρα