ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ωραίο γυναικείο ντεκολτέ με απλές κινήσεις

07 Ιανουαρίου 2020, 16:10

images

Το ντεκολτέ κατέχει ιδιαίτερη θέση στα σημεία του γυναικείου σώματος που θαυμάζουν και κοιτούν πρώτα οι άνδρες. Κι ενώ ακόμα και το πιο "φτωχό" στήθος μπορεί να ...ξεγελάσει με έναν καλό στηθόδεσμο, η περιοχή πάνω από το στήθος και κάτω από τον λαιμό, δηλαδή αυτό που απλά ονομάζουμε "το καρέ" είτε είναι ωραίο, είτε όχι!

Πρώτα από όλα, να σημειώσουμε ότι αυτό το σημείο του γυναικείου σώματος είναι συνήθως ωραιότερο στις παχουλές γυναίκες και χειρότερο στις πολύ αδύνατες. Για τον λόγο αυτό, πολλές φορές στα επίσημα ρούχα συστήνουν οι ειδικοί στις κυρίες που έχουν περισσότερα κιλά να αναδείξουν το ντεκολτέ τους και να κρύψουν με ένα φαρδύ και σκούρο ρούχο την περιοχή της περιφέρειας και των μηρών. 

Ένα ωραίο καρέ επίσης, δεν μπορεί να έχει σπυράκια και πανάδες. Πρέπει να καθαρίζεται καλά κάθε βράδυ με λοσιόν, να ενυδατώνεται καθημερινά με υποαλλεργικά προϊόντα και όταν πρόκειται να το αποκαλύψουμε, να δέχεται τα ίδια προϊόντα μακιγιάζ με το πρόσωπο και τον λαιμό, όπως είναι το μεϊκ-απ και η πούδρα. 

Για να παραμείνει ωραίο και θελκτικό επί πολλά χρόνια, είναι σημαντικό να αφαιρούμε σε τακτά διαστήματα τις ελίτσες που δημιουργούνται στην περιοχή -κυρίως από ιούς HPV των ανθρώπινων θηλωμάτων-. Η αφαίρεση γίνεται ετησίως από πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο με διάφορες μεθόδους ανάλογα το μέγεθος, το πλήθος και την θέση τους.

Εξάλλου, πρέπει να αποφεύγουμε να φοράμε συνεχώς αλυσίδα στο λαιμό καθώς η αλυσίδα συντελεί στην επιμόλυνση των θηλωμάτων αυτών και στην επανεμφάνισή τους.

Αν έχουμε την τάση να κάνουμε πανάδες, πρέπει να φοράμε χειμώνα και καλοκαίρι αντηλιακή κρέμα στην περιοχή και να μην την εκθέτουμε πολύ ώρα σε ηλιοθεραπεία, φροντίζοντάς την όσο και το πρόσωπό μας. Σε περίπτωση ύπαρξης πολλών δυσχρωμιών και ρυτίδων, οι πλαστικοί χειρουργοί και οι δερματολόγοι έχουν να μας προτείνουν λύσεις που σε πολλές περιπτώσεις ταυτίζονται με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στο πρόσωπο.

ΠΗΓΗ

American Academy of Dermatology

Σχετικά Άρθρα