ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ωραία μαλλιά χωρίς υπερβολική φροντίδα

16 Δεκεμβρίου 2021, 16:00

images

Τα υγιή, όμορφα μαλλιά έχουν ένα "μυστικό" που ελάχιστες γυναίκες συνειδητοποιούν. Ακολουθούν τη φυσική τους κλήση και φόρμα...

Οι άνθρωποι είναι γεγονός ότι θαυμάζουμε αυτό που δεν έχουμε: Όσοι έχουν ίσια μαλλιά προτιμούν αυτούς που έχουν σπαστά ή μπούκλες, και όσοι έχουν κατσαρά ζηλεύουν αυτούς που έχουν ίσια. Αυτό είναι ως ένα βαθμό φυσιολογικό καθώς όταν ζεις με κάτι, γνωρίζεις κι όλα του τα αρνητικά. Ενώ όταν το βλέπεις απλά σε άλλους, εστιάζεις μόνο στα θετικά του....

Όπως λένε όμως οι ειδικοί, όσο προσπαθούμε να αλλάξουμε αυτό που τα γονίδια καθόρισαν, τόσο προκαλούμε στα μαλλιά μας νέα προβλήματα. Και συστήνουν:

Όταν έχετε -για παράδειγμα- σπαστά μαλλιά, μπορείτε να χρησιμοποιείται μετά το λούσιμο αφρό και άλλα προϊόντα που κρατούν τη μπούκλα χωρίς "φριζάρισμα" και σάς κάνουν να δείχνετε χτενισμένοι. Όταν πάλι έχετε ίσια μαλλιά, μπορείτε να ζητήσετε από την κομμώτρια ή τον κομμωτή σας ένα κούρεμα με μύτες που να δίνει όγκο και να δείχνετε πάλι χτενισμένοι με δυο κινήσεις της βούρτσας.

Πάντως το συνεχές ίσιωμα ή κατσάρωμα με αέρα, ατμό, ρόλεϊ, περμανάντ, ισιωτική μάσκα, και οποιαδήποτε άλλη μέθοδο, βλάπτει με τα χρόνια την τρίχα στη ρίζα της και κάνει τα μαλλιά να δείχνουν συνεχώς ταλαιπωρημένα και αχτένιστα. 

Τα tips που συστήνουν είναι:

-Σωστό κούρεμα ανάλογα με το σχήμα του προσώπου και την ποιότητα της τρίχας.

-Διατήρηση των μαλλιών σε μέτριο ή κοντό μήκος ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

- Όχι καθημερινό λούσιμο που αφαιρεί πολύτιμα προστατευτικά έλαια από τη ρίζα.

- Όχι ταυτόχρονη χρήση όλων των μεθόδων καλλωπισμού που υπάρχουν σε ένα κομμωτήριο. Βάψιμο ρίζας, ντεκαπάζ, περμανάντ, άλλες ειδικές θεραπείες κλπ.

-Όχι συνεχές μάζεμα με λαστιχάκια και άλλα παρόμοια είδη.

- Ένα μήνα το χρόνο να κόβονται τα μαλλιά και να ...αφήνονται στην ησυχία τους.

Σχετικά Άρθρα