ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τρόποι για να φαινόμαστε ανανεωμένοι μετά από άσχημο ύπνο

24 Οκτωβρίου 2022, 16:00

images

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο καλός ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για να είμαστε υγιείς. Το ωχρό δέρμα και τα θαμπά και πρησμένα μάτια, είναι ενδεικτικά της αϋπνίας. Οι ειδικοί υγείας στο Amerisleep δημοσίευσαν απλές κινήσεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να φαινόμαστε ανανεωμένοι μετά από έναν άσχημο ύπνο.

Εφαρμόστε ένα γρήγορο scrub καφέ

Η κατανάλωση καφέ είναι συνήθως η επιλογή για όσους στερούνται ύπνου. Ωστόσο, ο καφές μπορεί να αφυδατώσει, κάτι που δεν θα βοηθήσει το δέρμα σας. Αντίθετα, μπορείτε να φτιάξετε ένα απλό scrub προσώπου χρησιμοποιώντας καφέ: Συνδυάστε ένα φλιτζάνι αλεσμένο καφέ και δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη (καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μαύρη ζάχαρη), μετά προσθέστε αρκετό λάδι καρύδας και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει σαν υγρή άμμος.

Στη συνέχεια, τρίψτε απαλά το πρόσωπό σας. Ο καφές και η ζάχαρη λειτουργούν ως απολεπιστικά, που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τη θαμπάδα του δέρματός σας, ενώ η καφεΐνη θα βοηθήσει στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, προκαλώντας τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων.

Πιείτε μαγνήσιο σε σκόνη ή κάντε μπάνιο σε άλατα μαγνησίου

Η μη τήρηση των συνιστώμενων 8 ωρών ύπνου τη νύχτα, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα στρες και φλεγμονή. Αυτό θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται πρησμένα και το δέρμα σας να φαίνεται κουρασμένο.

Το φυσικό αντιοξειδωτικό του μαγνησίου, βοηθά στην πρόσληψη οξυγόνου, την ισορροπία των ηλεκτρολυτών και την παραγωγή ενέργειας. Προσθέστε κιτρικό μαγνήσιο σε σκόνη σε μια κούπα ζεστό νερό και πιείτε το μέσα στην ημέρα. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης και θα βοηθήσει στη διατήρηση υγιών οστών και μυών. Αν έχετε περισσότερο χρόνο, κάντε ένα γρήγορο μπάνιο με άλατα μαγνησίου. Τα άλατα θα καταπραΰνουν τους κουρασμένους μύες σας, μειώνοντας τη φλεγμονή και ελαχιστοποιώντας το πρήξιμο.

Ρίξτε κρύο νερό, πιείτε πράσινο τσάι

Μόλις ξυπνήσετε, ρίξτε στο πρόσωπό σας παγωμένο νερό. Αυτή η κίνηση θα συσφίξει το δέρμα σας. Γύρω από τα μάτια, δοκιμάστε να απλώσετε μια κρέμα με εκχύλισμα καφέ ή δεντρολίβανου.

Το πρωί, προσπαθήστε να πίνετε πράσινο τσάι αντί για καφέ. Ο καφές δεν έχει οφέλη για την υγεία και δεν θα σας ενυδατώσει. Αντίθετα, το πράσινο τσάι είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά και θα σας κρατήσει ενυδατωμένος.

Εάν βάφεστε, επιλέξτε foundation αντί για concealer, καθώς το πρώτο είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να φαίνεστε ανανεωμένοι, εξομαλύνοντας τον τόνο της επιδερμίδας σας.

Μειώστε το πρήξιμο με μια κρύα κομπρέσα

Τέλος, τα μάτια είναι συνήθως τα πρώτα σημάδια αϋπνίας, ακολουθούμενα από το δέρμα. Αν έχετε χρόνο το πρωί, εφαρμόστε στα μάτια σας δροσερές φέτες αγγουριού ή υγρά φακελάκια τσαγιού που έχουν τοποθετηθεί από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο.


Σχετικά Άρθρα