ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σωστή εφαρμογή αντηλιακού σε πρόσωπο και σώμα

03 Μαΐου 2023, 16:00

images

Το αντηλιακό αποτελεί βασικό στοιχείο της καθημερινής περιποίησης της επιδερμίδας σας και ίσως το πιο σημαντικό προϊόν περιποίησης που χρησιμοποιείτε. Όχι μόνο αποτρέπει την πρόκληση βλάβης στο DNA, που οδηγεί στο σχηματισμό καρκίνου του δέρματος, αλλά σταματά επίσης την πρόωρη γήρανση του δέρματος, που οδηγεί σε ρυτίδες και χαλάρωση της επιδερμίδας. Το αντηλιακό λειτουργεί βέλτιστα όταν εφαρμόζεται στη σωστή ποσότητα καθημερινά και ανανεώνεται διαρκώς για τη διατήρηση της προστασίας.

Το αντηλιακό θα σάς δώσει ένα συγκεκριμένο δείκτη προστασίας μόνο αν χρησιμοποιήσετε τη σωστή ποσότητα. Διαφορετικά, δεν θα λάβετε την προστασία που αναγράφεται. Για την κάλυψη και την προστασία του προσώπου σας απαιτούνται περίπου ¼ - ½ κουταλάκι του γλυκού αντηλιακό.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον κανόνα των δύο δακτύλων, που σημαίνει ότι δύο μήκη δακτύλων (δείκτης και μεσαία δάχτυλα) αντηλιακού θα καλύπτουν επαρκώς το πρόσωπό σας.

Πρέπει να εφαρμόσετε αντηλιακό στην επιφάνεια του δέρματος σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές. Κάθε εκατοστό της επιφάνειας του σώματος που εκτίθεται στον ήλιο, πρέπει να προστατεύεται με αντηλιακό. Στην επιφάνεια αυτή συμπεριλαμβάνονται το πρόσωπο, τα χείλη, το πίσω μέρος του λαιμού και τα αυτιά, τα χέρια και τα πόδια. Για να προστατευτείτε επαρκώς, πρέπει να χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα κάθε μέρα πριν φύγετε από το σπίτι για οποιαδήποτε δουλειά.

Οι ακτίνες UV διαπερνούν το γυαλί στα παράθυρα του αυτοκινήτου σας. Φροντίστε να εφαρμόζετε αντηλιακό πριν το μακιγιάζ το πρωί και να το ανανεώνετε συνεχώς μέσα στην ημέρα για να διατηρήσετε την προστασία. Κρατήστε ένα σωληνάριο αντηλιακού στην τσάντα σας, ώστε να έχετε πάντα λίγο σε περίπτωση που βρίσκεστε έξω για περισσότερες από 1-2 ώρες και χρειαστεί να το εφαρμόσετε ξανά. 

Η εφαρμογή αντηλιακού μία φορά την ημέρα, δεν θα προσφέρει ολοήμερη προστασία. Εάν ιδρώνετε ή κολυμπάτε, ανανεώνετε το αντηλιακό σας κάθε 40 λεπτά με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας. Εάν σκουπίσετε το πρόσωπο ή το σώμα σας, εφαρμόστε ξανά. Η επανεφαρμογή αντηλιακού σώματος και προσώπου είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της αντηλιακής προστασίας.



Σχετικά Άρθρα