ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Skin Cycling: Η τάση περιποίησης δέρματος TikTok που αρέσει στους δερματολόγους

10 September 2022, 08:00

images

Υπάρχει μια νέα τάση για την περιποίηση του δέρματος στο TikTok  που ονομάζεται skin cycling. Aυτή η τάση, πιστώνεται στη δερματολόγο Δρ Whitney Bowe, η οποία προτείνει έναν κύκλο τεσσάρων ημερών, αλλάζοντας τα προϊόντα περιποίησης δέρματος που χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ. 

Ακολουθεί ο κύκλος περιποίησης:

Ημέρα 1: Απολέπιση

«Η πρώτη νύχτα της θεραπείας, θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα απολεπιστικό, όπως ένα απαλό peeling στο σπίτι, για να προσφέρει ομοιόμορφη απολέπιση», δήλωσε η Δρ Jaimie DeRosa, πλαστική χειρουργός προσώπου και ιδρύτριαης DeRosa Center Facial Plastic Surgery & Med. Spa στη Βοστώνη και το Palm Beach. «Ένα απολεπιστικό πρέπει πάντα να εφαρμόζεται μετά από απαλό καθαριστικό και να ακολουθεί πάντα μια ενυδατική κρέμα».

Υπάρχουν πολλά οφέλη από το να ξεκινήσετε τον κύκλο, με μια νύχτα απολέπισης. Όχι μόνο θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα, κάνοντας το δέρμα σας πιο λείο, αλλά προετοιμάζει το δέρμα σας να απορροφήσει καλύτερα τα προϊόντα την επόμενη μέρα του κύκλου.

Ημέρα 2: Ρετινόλη

«Ακριβώς όπως την πρώτη νύχτα, ξεκινήστε τη δεύτερη νύχτα με την εφαρμογή απαλού καθαριστικού για να προετοιμάσετε το δέρμα για ρετινόλη», είπε η DeRosa. «Χρησιμοποιήστε μόνο μια μικρή ποσότητα, καθώς η ρετινόλη είναι ερεθιστική για το δέρμα και, εάν μόλις αρχίσατε να τη χρησιμοποιείτε ή έχετε ευαίσθητο δέρμα, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί να μην το παρακάνετε».

Η ρετινόλη είναι ουσιαστικά ένα θαυματουργό προϊόν. Αυξάνει την παραγωγή κυττάρων του δέρματος και βοηθά στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε λιγότερες ρυτίδες, ξεθώριασμα των μαύρων κηλίδων και βελτιωμένη υφή του δέρματος.

Ημέρα 3 και Ημέρα 4: Αποκατάσταση

Μετά τις νύχτες απολέπισης και ρετινόλης, οι επόμενες δύο μέρες θα επικεντρωθούν στο να αφήσετε το δέρμα σας να ξεκουραστεί. Αυτά τα βράδια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι έναν καθαρισμό και να χρησιμοποιήσετε ενυδατική κρέμα.

«Εάν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον ενυδάτωση (αν το δέρμα σας αισθάνεται ξηρό), τότε σκεφτείτε να προσθέσετε έναν ορό υαλουρονικού οξέος μετά τον καθαρισμό και πριν προσθέσετε την ενυδατική κρέμα», δήλωσε η DeRosa.

Μετά τη δεύτερη νύχτα ανάρρωσης, είναι ώρα να επανεκκινήσετε τον κύκλο περιποίησης.

Όσο ευεργετική κι αν μπορεί να είναι αυτή η ρουτίνα περιποίησης του δέρματος (απλώς αναζητήστε τα εκπληκτικά αποτελέσματα στο TikTok), το πιο σημαντικό μέρος κάθε ρουτίνας περιποίησης δέρματος συμβαίνει το πρωί: η εφαρμογή αντηλιακού. 

Μπορείτε να φροντίζετε την επιδερμίδα σας με τα καλύτερα προϊόντα, αλλά αν δεν χρησιμοποιείτε αντηλιακή προστασία, η ζημιά θα υπερβεί κατά πολύ τα οφέλη της νέας σας νυχτερινής ρουτίνας.


Σχετικά Άρθρα