ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Skin cycling: Η νέα τάση στην περιποίηση της επιδερμίδας βρίσκει σύμφωνους και δερματολόγους

29 Νοεμβρίου 2023, 10:00

images

Τελευταία, έχει εμφανιστεί μια νέα τάση για την περιποίηση του δέρματος στο TikTok , αλλά δεν είναι προϊόν. Είναι μια τεχνική που ονομάζεται skin cycling. Αυτή η τάση πιστώνεται στη δερματολόγο Δρ Whitney Bowe, η οποία προτείνει 1 κύκλο 4 ημερών, με εναλλαγή των προϊόντων περιποίησης δέρματος που χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ. Η ρουτίνα της Bowe με βάση το skin cycling, είναι αρκετά εύκολη. Διατηρήστε την πρωινή σας ρουτίνα ίδια: καθαρισμός, προσθήκη όποιων επιπλέον ορών θέλετε και, φυσικά, εφαρμογή αντηλιακού. Ουσιαστικά, το skin cycling αφορά στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος.

«Η ρουτίνα βασίζεται σε ένα πρόγραμμα 4 νυχτών: νύχτα απολέπισης (οξέα), νύχτα με ρετινοειδή, νύχτα αποθεραπείας και μια άλλη νύχτα αποκατάστασης», εξήγησε η Alexandra Ward, αισθητικός στο Reform Aesthetics στο Encino της Καλιφόρνια. «Η ιδέα είναι ότι το δέρμα θα λάβει, τόσο ρετινοειδή, όσο και απολέπιση, ενώ ταυτόχρονα θα αποτρέψει κάθε ερεθισμό».

Ημέρα 1: Απολέπιση

«Η πρώτη νύχτα της θεραπείας θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα χημικό απολεπιστικό, όπως ένα απαλό peeling στο σπίτι, για να προσφέρει ομοιόμορφη απολέπιση», δήλωσε η Dr. Jaimie DeRosa, πλαστικός χειρουργός προσώπου και ιδρύτρια της DeRosa Center Facial Plastic Surgery & Med. Spa στη Βοστώνη και το Palm Beach. «Ένα απολεπιστικό πρέπει πάντα να εφαρμόζεται μετά από ήπιο καθαριστικό και να ακολουθείται πάντα από μια ενυδατική κρέμα».

Υπάρχουν πολλά οφέλη από το να ξεκινήσετε τον κύκλο με μια νύχτα απολέπισης. Όχι μόνο θα καθαρίσει το νεκρό δέρμα, κάνοντας την επιδερμίδα σας πιο λεία, αλλά την προετοιμάζει προκειμένου να απορροφήσει καλύτερα τα προϊόντα την επόμενη μέρα του κύκλου.

Ημέρα 2: Ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι ουσιαστικά ένα θαυματουργό προϊόν. Αυξάνει την παραγωγή κυττάρων του δέρματος και βοηθά στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε λιγότερες ρυτίδες, ξεθώριασμα των μαύρων κηλίδων και βελτιωμένη υφή του δέρματος.

Ημέρα 3 και Ημέρα 4: Νύχτες αποκατάστασης

Μετά τις νύχτες απολέπισης και ρετινόλης, οι επόμενες 2 μέρες θα επικεντρωθούν στο να αφήσετε το δέρμα σας να ξεκουραστεί. Αυτά τα βράδια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε έναν καθαρισμό και να χρησιμοποιήσετε ενυδατική κρέμα.

Τέλος, σημειώνεται ότι, όσο ωφέλιμο κι αν μπορεί να αποβεί το skin cycling, το πιο σημαντικό μέρος κάθε ρουτίνας περιποίησης δέρματος, συμβαίνει το πρωί και είναι η εφαρμογή αντηλιακού. Μπορείτε να κάνετε skin cycling με τα καλύτερα προϊόντα, αλλά αν δεν χρησιμοποιείτε αντηλιακή προστασία, η ζημιά θα υπερβεί κατά πολύ τα οφέλη της νέας σας νυχτερινής ρουτίνας.

Σχετικά Άρθρα