ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σβήνουμε τα σημάδια του χρόνου από τον λαιμό

13 Νοεμβρίου 2019, 07:00

images

O γυναικείος λαιμός μαζί με τα χέρια είναι τα δύο σημεία που δεν κρύβονται και που οι γιαγιάδες μας έλεγαν ότι μαρτυρούν την ηλικία της γυναίκας. Υπάρχουν όμως πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε τα σημάδια του χρόνου...

Το δέρμα στο λαιμό είναι πιο λεπτό και λόγω των κινήσεων του λαιμού, την αύξηση και μείωση του βάρους και γενικά την πάροδο των ετών, αποκτά πιο γρήγορα χαλάρωση και ρυτίδες.

Μια νέα σχετικά θεραπεία που ονομάζουν smart lipo λαιμού είναι μία καινοτόμος, αναίμακτη μέθοδος λιποαναρρόφησης και τελικά βελτίωσης της όψης του λαιμού. Έχει επίσημη έγκριση από τον Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων στις ΗΠΑ ενώ στη Μεγάλη Βρετανία εφαρμόζεται πειραματικά από το 2006. H εφαρμογή του smart lipo λαιμού πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και γίνεται με ειδικό λέϊζερ.

Αυτό που κάνει το smart lipo είναι λιποδιάλυση με υψηλή ισχύ. Η ενέργεια διοχετεύεται μέσω μιας οπτικής ίνας και δρα απευθείας πάνω στα λιποκύτταρα σπάζοντας το εξωτερικό τους τοίχωμα και στη συνέχεια διαλύοντας τα μέσω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύσσεται χωρίς να επηρεάζει του γύρω ιστούς.

Οι πιο κατάλληλοι για την θεραπεία αυτή είναι αυτοί που έχουν περιττό λίπος και χαλάρωση ενώ είναι δυνατό να εφαρμοστεί και σε μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς.

Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του smart lipo λαιμού φαίνονται μετά από 4 με 5 εβδομάδες ενώ τα οριστικά αποτελέσματα φαίνονται σε δύο μήνες. Σε λίγες περιπτώσεις χρειάζεται και δεύτερη εφαρμογή.

Στην χειρότερη περίπτωση αφήνει μερικούς μώλωπες που φεύγουν σε λίγες ημέρες.

ΠΗΓΗ

European College of Aesthetic Medicine & Surgery (ECAMS)

Σχετικά Άρθρα