ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ρόφημα με κουρκουμά έγινε μόδα στο Tik Tok - Συστήνεται για υγεία και ομορφιά

26 Φεβρουαρίου 2024, 16:00

images

Στην Ασία και ειδικά στην Ινδία, το "χρυσό γάλα" θεωρείται παραδοσιακό θεραπευτικό ρόφημα της Φιλοσοφίας της Αγιουβέρδας. Είτε θέλουν να αντιμετωπίσουν έναν επίμονο βήχα, είτε να τονώσουν τον οργανισμό όταν νιώθουν αδιάθετοι, είτε να κοιμηθούν πιο ήρεμα, παρασκευάζουν το κρεμώδες ρόφημα με φυτικό γάλα και κουρκουμά και το καταναλώνουν χλιαρό. Ο κουρκουμάς άλλωστε είναι γνωστό και στην ελληνική παράδοση ότι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ομοίως, βοηθά και στη διατήρηση της ομορφιάς... και με αυτή κυρίως την ιδιότητα έγινε μόδα στο Tik Tok.

Η συνταγή "golden milk" συστήνεται ως η καλύτερη λύση για μία ισορροπημένη διατροφή με αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Η συνταγή είναι απλή: Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε μία κούπα γάλα καρύδας ή αμυγδάλου με 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά, μισό κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας, λίγο μέλι ανάλογα με το πόσο γλυκό το προτιμάμε και ελάχιστο μαύρο πιπέρι, το οποίο θα βοηθήσει στην απορρόφηση της κουρκουμίνης από τον οργανισμό. Πριν να αρχίσει να βράζει το μείγμα, το ανακατεύουμε καλά με σύρμα και το βάζουμε στην κούπα μας πασπαλίζοντας με κανέλα. 

Από ιατρικής απόψεως, θεωρείται ότι βοηθά στη ρύθμιση της πίεσης και της χοληστερίνης, αντιμετωπίζει το φούσκωμα στην κοιλιά, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και το μεταβολισμό προωθώντας την απώλεια κιλών και μειώνει τις φλεγμονές. Σε επίπεδο ομορφιάς, κάνει το δέρμα να δείχνει πιο λείο και λαμπερό, μειώνει την ακμή και τις κοκκινίλες.

Όσοι ασχολούνται με το θέμα, συνηθίζουν να το πίνουν καθημερινά σε μεγάλη κούπα, βεβαιώνοντας ότι έχει και χαλαρωτικές ιδιότητες. με αποτέλεσμα να θεωρείται πιο κατάλληλη η κατανάλωσή του μετά το απόγευμα όταν έχουμε ολοκληρώσει την εργασία και επιθυμούμε να ηρεμήσουμε και να ξεκουραστούμε.

Σχετικά Άρθρα