ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προστασία και ομορφιά για τους άνδρες με λίγα μαλλιά

21 Μαρτίου 2022, 16:00

images

Τα αραιά ως πολύ αραιά μαλλιά είναι συνηθισμένη κατάσταση στους άνδρες που σχετίζεται αφενός με γονιδιακές καταβολές, αφετέρου με την αυξημένη τεστοστερόνη που αντιδρά με τους θύλακες των τριχών. Παρότι αρκετοί επιλέγουν να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών, οι περισσότεροι αφήνουν τη φύση να ενεργήσει όπως "θέλει" και περνούν τη ζωή τους ως γοητευτικοί κύριοι με λίγα μαλλιά! Αυτοί οι τελευταίοι ωστόσο, πρέπει να προσέχουν ορισμένα πράγματα...

Το πρώτο που πρέπει να προσέξουν σε ό,τι αφορά τον ιατρικό τομέα είναι η έκθεση στον ήλιο... Τα μαλλιά μεταξύ άλλων προστατεύουν την επιδερμίδα του κρανίου από την ηλιακή ακτινοβολία. Όταν λείπουν, το δέρμα είναι επιρρεπές στη δημιουργία πανάδων, σπίλων (ελιές δέρματος), υπερκερατώσεων και θηλωμάτων (που είναι είδη καλοήθων επιδερμικών ογκιδίων συνήθως καφέ χρώματος), μέχρι και εγκαυμάτων ή καρκίνου του δέρματος. 

Όλα αυτά βέβαια αφαιρούνται χειρουργικά ή με διαθερμία και έχουν πολύ καλή πρόγνωση (εξαιρουμένου ενός είδος καρκίνου, του μελανώματος, που είναι πιο δύσκολο στην αντιμετώπιση), αλλά καλό είναι ο άνδρας να χρησιμοποιεί πάντα για το κεφάλι του -χειμώνα και καλοκαίρι- μία μη λιπαρή λοσιόν με UVA και UVB προστασία. Το καλοκαίρι δε, είναι απαραίτητη η χρήση ενός καπέλου καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας εφόσον βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο. Αλλά και το χειμώνα, σε υψηλά υψόμετρα -όπως είναι τα βουνά όταν πηγαίνει κάποιος για χειμερινά σπορ- ένα καπέλο ή σκούφος είναι το πλέον απαραίτητο αξεσουάρ.

Εξάλλου, σημαντικό είναι να προσέχει ο άνδρας κατά το κούρεμα των μαλλιών τις διάφορες ειδικές μηχανές ώστε να μην δημιουργούνται τραυματισμοί και κοκκινίλες στο δέρμα του. Καλό είναι να εμπιστεύεται έναν καλό κομμωτή και να μην υποτιμά τη διαδικασία του κουρέματος επειδή έχει λίγα μαλλιά. Πολλοί άκρως γοητευτικοί άνδρες, όπως ο Μπρους Γουίλις στη φωτογραφία που συνοδεύει αυτό το άρθρο, διατηρούν το κεφάλι τους σχεδόν ξυρισμένο αλλά είναι πάντα περιποιημένοι και ποθητοί από το γυναικείο φύλο.


Σχετικά Άρθρα