ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρέπει να χάνει βάρος η γυναίκα πριν υποβληθεί σε μειωτική στήθους;

14 Μαρτίου 2024, 10:00

images

Οι έρευνες δείχνουν ότι μία γυναίκα με δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) 30 και άνω διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκών από τη χειρουργική επέμβαση μείωσης στήθους. Αυτός είναι ένας λόγος που μπορεί να θέλει να εξετάσει το ενδεχόμενο απώλειας βάρους, προτού υποβληθεί στη συγκεκριμένη επέμβαση. Η απώλεια βάρους ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει στην ύπαρξη περίσσιου δέρματος. Το δέρμα μπορεί επίσης να χάσει την ελαστικότητά του, με αποτέλεσμα να «κρεμάσει». Η μειωτική στήθους μετά την απώλεια βάρους , μπορεί τελικά να επιτρέψει στο χειρουργό να αφαιρέσει το περίσσιο δέρμα και να διαμορφώσει το επιθυμητό σχήμα των μαστών.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι, όταν μία γυναίκα έχει υπερβολικά μεγάλο στήθος, μπορεί να δυσκολεύεται να ασκηθεί λόγω πόνου ή υπερβολικής πίεσης στον αυχένα, την πλάτη και τους ώμους. Κι αυτό από μόνο του να αποτελέσει εμπόδιο στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Έρευνα του 2015, υποδηλώνει ότι το 40% των γυναικών βιώνουν σημαντική απώλεια βάρους μετά από μειωτική στήθους λόγω του όγκου που χάνουν στους μαστούς. Μελέτη του 2010 καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για να συνεχιστεί η απώλεια βάρους και μετά από αυτή.

Η ποσότητα λίπους στο στήθος καθορίζει το μέγεθος και το σχήμα των μαστών. Όταν το βάρος μειώνεται, μπορεί να μειωθεί και το λίπος στο στήθος. Μπορεί επίσης να παρατηρηθεί χαλάρωση του δέρματος. Αυτό σημαίνει ότι, εάν ένα άτομο χάσει βάρος μετά από μειωτική στήθους, μπορεί να παρουσιάσει περαιτέρω αλλαγές στο στήθος του μεταγενέστερα.

Προκειμένου να γίνει ευκολότερη η απώλεια βάρους, μπορείτε να κάνετε ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής, συμπεριλαμβανομένης της τήρησης ενός θρεπτικού διατροφικού προγράμματος και της τακτικής άσκησης.

Τέλος, μπορείτε να μιλήσετε με έναν ειδικό για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναγκαιότητα απώλειας βάρους πριν τη χειρουργική επέμβαση. Πάντως, χρειάζεται μία ολιστική αντιμετώπιση με συμβουλές από διάφορους ειδικούς, ώστε οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα σπονδυλικής στήλης και κινητικότητας από το μεγάλο στήθος τους, να αποκαταστήσουν τη λειτουργικότητά τους με το βέλτιστο τρόπο.

Σχετικά Άρθρα