ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της προληπτικής και της διορθωτικής φροντίδας του δέρματος

21 Φεβρουαρίου 2024, 10:00

images

Εάν ενδιαφέρεστε να μειώσετε την εμφάνιση των ρυτίδων, των ουλών ακμής, των κηλίδων από τον ήλιο ή άλλων προβλημάτων του δέρματος που αναπτύσσονται με την ηλικία, ίσως σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ακριβά προϊόντα περιποίησης δέρματος ή θεραπείες. Αλλά προτού ξοδέψετε εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες ευρώ για αισθητικές επεμβάσεις, είναι σημαντικό να καταλάβετε ποιες μπορούν πραγματικά να έχουν διορθωτικό αντίκτυπο και ποιες όχι.

Oρισμένες κοινές θεραπείες ομορφιάς, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης Botox και προϊόντων SPF, μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές όταν χρησιμοποιούνται προληπτικά, πριν αλλάξει το δέρμα. Εν τω μεταξύ, άλλες θεραπείες, όπως τα fillers και τα χημικά peelings, είναι αρκετά αποτελεσματικά στην αναστροφή των συμπτωμάτων της γήρανσης με διορθωτικό τρόπο.

Οι περισσότερες θεραπείες ομορφιάς, εμπίπτουν σε 1 από τις 2 κατηγορίες - προληπτικές ή διορθωτικές - και πολλές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τις 2.

«Οι προληπτικές θεραπείες βελτιώνουν και ενισχύουν το δέρμα για να κρατήσουν μακριά τη διαδικασία γήρανσης, ενώ οι διορθωτικές θεραπείες αναστρέφουν τη γήρανση ή τη βλάβη στο δέρμα», δήλωσε η Δρ. Stacey Tull, χειρουργός και ειδική στην αισθητική δερματολογία στο Μιζούρι, ιδιοκτήτρια και ιδρύτρια της Δερματολογικής Χειρουργικής St. Charles County.

Εάν το δέρμα σας είναι ακόμη υγιές, είναι επιτακτική ανάγκη να χρησιμοποιήσετε προληπτικές θεραπείες φροντίδας του δέρματος για να το διατηρήσετε έτσι. Οι προληπτικές θεραπείες «μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας του δέρματός μας και να καθυστερήσουν τα σημάδια της γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες», εξήγησε η Δρ Kimberly Lee, πλαστικός και χειρουργός επανόρθωσης προσώπου στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια.

Αντίθετα, «οι διορθωτικές θεραπείες βελτιώνουν τις καφέ κηλίδες, τις ρυτίδες, τις ουλές, τα σημάδια ακμής [και] τα σπασμένα αιμοφόρα αγγεία», δήλωσε η Δρ Anna Guanche, δερματολόγος στο Μπέβερλι Χιλς και το Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Σχετικά Άρθρα