ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πλαστικές επεμβάσεις: Κάποιοι είναι υπέρ και κάποιοι κατά

01 Φεβρουαρίου 2022, 16:00

images

Οι πλαστικές επεμβάσεις είναι ένα θέμα που έχει προκαλέσει άπειρες διαφωνίες, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Επί της ουσίας υπάρχουν δύο πλευρές: Οι υπέρμαχοι των επεμβάσεων, που υποστηρίζουν ότι οι αυτές μπορούν να βελτιώσουν, όχι μόνο την εικόνα μας, αλλά και την ψυχολογία μας και να τονώσουν το ηθικό μας. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και όσοι διαφωνούν με αυτές καθώς όπως ισχυρίζονται, οφείλουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και να μην παρεμβαίνουμε στο σώμα και το πρόσωπό μας. Η επιλογή είναι φυσικά εντελώς προσωπική και εξατομικευμένη καθώς δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια προβλήματα εμφάνισης.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ασχολούνται πάντως συχνά με τις πλαστικές επεμβάσεις και με το «τι έχουν πειράξει επάνω τους» οι διάσημοι που ωστόσο δεν συμφωνούν ούτε αυτοί μεταξύ τους για τις πλαστικές επεμβάσεις ειδικά για αυτές που αφορούν το πρόσωπο...

Η Emma Thompson δήλωσε σε συνέντευξή της στο αμερικανικό περιοδικό Hellο: «Είναι τρελό. Δεν είναι φυσιολογικό να κάνουμε (σ.σ. πλαστικές), και η κουλτούρα που έχουμε δημιουργήσει που λέει ότι είναι φυσιολογικό, δεν είναι φυσιολογική. Γιατί οι άνθρωποι ζητούν από τα άτομα να τα κόψουν και να βάλουν πράγματα στο σώμα τους; Τι είναι αυτό, τι κάνουμε στον εαυτό μας;». 

 

Η Meryl Streep είναι κατηγορηματικά κατά της πλαστικής χειρουργικής. «Όταν το βλέπω σε ανθρώπους που συναντώ, είναι σαν μια διακοπή στην επικοινωνία μαζί τους», είπε στο Vanity Fair το 2009. «Είναι σαν μια σημαία μπροστά στη θέα, και αυτό, για έναν ηθοποιό, είναι σαν να φοράει πέπλο - δεν είναι καλό».

«Μισώ να καταδικάζω τους ανθρώπους που το κάνουν, αλλά δεν πιστεύω ότι κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται καλύτεροι», είπε η βραβευμένη με Όσκαρ, Julianne Moore, στο Allure για το Botox. "Νομίζω ότι απλώς τους κάνει να φαίνονται σαν να έχουν κάνει κάτι στο πρόσωπό τους. Όταν κοιτάς κάποιον που έχει αλλοιωθεί με κάποιο τρόπο το πρόσωπό του, φαίνεται απλά παράξενο".

Τέλος, η Julia Roberts δήλωσε σε συνέντευξή της στο Elle: «Είναι λυπηρό που ζούμε σε μια τόσο πανικόβλητη, δυσμορφική κοινωνία όπου οι γυναίκες δεν δίνουν καν στον εαυτό τους την ευκαιρία να δουν πώς θα μοιάζουν ως ηλικιωμένες». Μάλιστα, η ηθοποιός είπε επίσης στο You Magazine ότι οι απόψεις της κατά των αισθητικών επεμβάσεων είναι σπάνιες στον κλάδο. «Με τα πρότυπα του Χόλιγουντ, υποθέτω ότι έχω ήδη πάρει ένα μεγάλο ρίσκο επειδή δεν έχω κάνει λίφτινγκ», δήλωσε.


Σχετικά Άρθρα