ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πιο όμορφες με θαλασσινό αλάτι; Ίσως!

11 Αυγούστου 2021, 16:00

images

Το αλάτι είναι βασικό συστατικό ζωής που ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έχουμε περισσότερη ανάγκη. Στην ομορφιά έχει επίσης την θέση του καθώς μπορεί να βοηθήσει σε αρκετές καταστάσεις όπως είναι η ακμή με την μορφή του θαλασσινού νερού...

Οι τακτικές γαργάρες με θαλασσινό αλάτι ανακουφίζουν από έλκη στο στόμα και την ουλίτιδα. Οι γιαγιάδες μας το ήξεραν αυτό κι έκαναν συχνά πλύσεις του στόματος για πιο υγιή ούλα. Την ίδια μέθοδο ακολουθούσαν άλλωστε και όταν έκαναν οδοντιατρικές εργασίες για να έχουν μια πιο γρήγορη επούλωση. 

Το αλάτι όμως φαίνεται να έχει πολλά οφέλη και για όσους έχουν δερματικά προβλήματα όπως είναι η ακμή και η ψωρίαση. Η καθημερινή επαφή με το θαλασσινό νερό φαίνεται να βελτιώνει την κλινική εικόνα στους περισσότερους εξ αυτών ενώ ελάχιστοι που δεν βλέπουν βελτίωση το αποδίδουν κυρίως στον ήλιο και τα καλλυντικά...

Εξάλλου, με χοντρό θαλασσινό αλάτι κάνουν και αρκετές θεραπείες απολέπισης με σκοπό την ανανέωση του δέρματος σε πρόσωπο και σώμα. Τονίζουν μάλιστα ότι τα οφέλη του θαλασσινού αλατιού στην ομορφιά δεν τα έχει το ορυκτό που έχουμε αρχίσει τα τελευταία χρόνια να χρησιμοποιούμε συχνότερα στη διατροφή μας.

Άλας της ζωής και της ομορφιάς, λοιπόν, κι ας αφήσουμε την επαφή με την θάλασσα να μάς το χαρίσει απλόχερα ειδικά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες που ο οργανισμός έχει ανάγκη να κατακρατήσει λίγα περισσότερα υγρά λόγω της ζέστης και της εφίδρωσης.

Σχετικά Άρθρα