ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πεταχτά αυτιά: Πως αποκαθίστανται

11 Οκτωβρίου 2019, 13:30

images

Στατιστικές μελέτες μας έχουν δείξει ότι το πρόβλημα των πεταχτών αυτιών είναι συχνό καθώς αφορά το 5% των ανθρώπων της λευκής φυλής.

Το πρόβλημα κληρονομείται και μάλιστα πρόκειται για την συχνότερη κληρονομική ανωμαλία των πτερυγίων των αυτιών που αφορά στο 94% όλων των δυσμορφιών των αυτιών. Άλλες είναι τα μεγάλα πτερύγια, τα δύσμορφα πτερύγια κλπ.

Τα πεταχτά αυτιά δεν είναι ένα πρόβλημα χωρίς σημασία που δεν χρειάζεται ο γονέας να διορθώσει με την βοήθεια πλαστικού χειρουργού.

Πρόκειται για ανωμαλία της ανάπτυξης του σκελετού του πτερυγίου λόγω κληρονομικότητας, και δεν συμβαίνει επειδή το παιδί «πλακώνει» το αυτί του κατά τη διάρκεια του ύπνου αλλά πετάει επειδή ο χόνδρινος σκελετός του αυτιού παρουσιάζει «κατασκευαστικό» πρόβλημα.

Τα πεταχτά αυτά σε μικρά παιδιά και εφήβους είναι αντικείμενο χλεύης από τα υπόλοιπα παιδιά, προκαλεί τις προϋποθέσεις για ψυχολογικά προβλήματα και χαλάει την αυτοεκτίμηση του παιδιού.

Πρέπει ως εκ τούτου να διορθώνεται από τον κατάλληλο γιατρό στην κατάλληλη ηλικία του παιδιού.

Η διόρθωση αυτή μπορεί να γίνει ακόμα και στην προσχολική ηλικία αλλά και μέχρι την ενήλικη ζωή ανάλογα πότε θα το αποφασίσουν οι γονείς ή το ίδιο το άτομο.

Η επέμβαση της πλαστικής αυτιών γίνεται μέσα από μια πολύ λεπτή τομή στην οπίσθια επιφάνεια του αυτιού.

Το αποτέλεσμα είναι ασφαλές και μόνιμο και δεν επηρεάζει τη σωστή ανάπτυξη του πτερυγίου του αυτιού εφόσον το άτομο ακόμα αναπτύσσεται.

Τα εξωτερικά ράμματα είναι απορροφήσιμα και ο ασθενής μπορεί να κυκλοφορήσει χωρίς κανένα πρόβλημα από την πρώτη μετεγχειρητική ημέρα. Τα αυτιά είναι λίγο μουδιασμένα και πρησμένα στην αρχή αλλά όσο περνούν οι ημέρες η αίσθηση και η εικόνα τους αποκαθίστανται 100%.

ΠΗΓΗ: European Association of Plastic Surgeons

Σχετικά Άρθρα